ΆποψηΘΕΜΑΤΑ

Editorial: Οι κινηματογραφικές αποφάσεις για τη νέα χρονιά

 Του Tyler Durden:

2015-001

Το 2015 έφτασε. Και όπως κάθε χρόνο, σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που θα θέλαμε να αλλάξουμε, τι είναι αυτό που θα κάνουμε διαφορετικά.

Με τις ζωές μας να έχουν γίνει εξαιρετικά πολύπλοκες, το βάρος πέφτει φυσικά σε αυτά που μας απασχολούν περισσότερο. Στις ζωές μας, στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τους εαυτούς μας και τον ελεύθερο χρόνο μας.

Κινηματογραφικά όμως; Τι είναι αυτό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε; Τι είναι αυτό που ξεκινώντας η νέα χρονιά θα συμβουλεύαμε τον εαυτό μας να κάνει;

Ορίστε τι θα πρότεινα εγώ για τη νέα χρονιά:

  • Να μη φοβόμαστε να διαφωνήσουμε με την πλειοψηφία. Να πούμε ότι μία ταινία δεν μας άρεσε ακόμα και αν άρεσε σε όλους τους άλλους ή να πούμε ότι μία ταινία τη λατρέψαμε, ακόμα και αν είμαστε οι μόνοι που το λένε.
  • Να επισκεπτόμαστε συχνότερα τα συνοικιακά σινεμά. Να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που τα έχουν, να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν. Οι ιστορίες τους είναι ανεκτίμητες.
  • Να απαιτήσουμε το άνοιγμα του Αττικόν και του Απόλλων. Να μην έρθει το 2016 με τα δύο σινεμά-στολίδια της Αθήνας κλειστά.
  • Να μην ψάχνουμε να δούμε το ένα τρέιλερ μετά το άλλο, το ένα teaser μετά το άλλο. Να ενημερωνόμαστε, αλλά να κρατάμε λίγο από το μυστήριο που μας επιφυλάσσει μία ταινία.
  • Να βρούμε μία ταινία που έρχεται και να ενθουσιαστούμε με αυτήν. Να την περιμένουμε πώς και πώς, να πάμε να στηθούμε στην ουρά για να την δούμε πρώτοι.
  • Να ξαναδούμε μία ταινία που μας άρεσε. Δεν βλέπουμε αρκετές φορές τις ταινίες που μας άρεσαν.
  • Να δούμε μία ταινία στο σινεμά μόνοι μας. Μόνο εμείς και η οθόνη. Αν δεν το έχουμε κάνει ποτέ θα δούμε ότι παρακολουθούμε διαφορετικά τα πράγματα, τις σιωπές, τους ήχους. Εάν το έχουμε ξανακάνει, να το επαναλάβουμε για να το εκτιμήσουμε πάλι.
  • Να αγοράσουμε ένα κινηματογραφικό βιβλίο, ένα παιχνίδι, μία κινηματογραφική ατζέντα. Να ενθουσιαστούμε με το κινηματογραφικό μας παιχνίδι, να ασχοληθούμε με αυτό.
  • Να δούμε μία ταινία που να αξίζει στην τηλεόραση. Να αφήσουμε για λίγο τις υποχρεώσεις στην άκρη και  να την απολαύσουμε, να συζητήσουμε για αυτήν, να την αφήσουμε να μας προβληματίσει και να μας μαγέψει.

Καλή κινηματογραφική μας χρονιά!

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *