ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Είναι για το καλό σου (Es por tu bien)

1popcorn

Ισπανική κωμωδία με κεντρικούς ήρωες τρεις μπαμπάδες που δεν συμφωνούν με τις αισθηματικές επιλογές που κάνουν οι κόρες τους και αποφασίζουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να περάσει το δικό τους.

es-por-tu-bien0003

Εάν έχετε δει έστω και ένα επεισόδιο της τηλεοπτική σειράς 50/50, τότε το σκηνικό του «Είναι για το καλό σου» θα σας είναι μάλλον γνώριμο. Ένας πατέρας που νοιάζεται μόνο για την κορούλα του, για το «παιδί του» φροντίζει να κάνει τον βίο αβίωτο στον σύντροφο της κόρης του, σκεπτόμενος διάφορα πιθανά και απίθανα σχέδια. Και όλα αυτά υπό τα εχθρικά βλέμματα της συζύγου του. Πόσες φορές δεν είδαμε τον Πέτρο Φιλιππίδη να επιδίδεται σε αντίστοιχα «τερτίπια» με «θύμα» τον Θάνο Τοκάκη στην προαναφερθείσα σειρά; Άνετα θα μπορούσε άλλωστε κάποιος να φανταστεί τον Φιλιππίδη στον ρόλο του Χαβιέ Καμάρα σε μία ελληνική μεταφορά της ταινίας.

es-por-tu-bien0001

Αναγκαστικά, το «Είναι για το καλό σου» δεν μπορεί να ξεφύγει από το τηλεοπτικό υλικό από το οποίο μοιάζει να είναι φτιαγμένο από τη σύλληψή του. Τη βλέπεις, μπορεί να χαμογελάσεις, αλλά γρήγορα θα την ξεχάσεις αυτή την ισπανόφωνη ταινία.

Καλύτερα να περιμένεις τον «Αόρατο Επισκέπτη» για να απολαύσεις έναν καλύτερο Χοσέ Κορονάδο.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *