ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Ηλέκτρα Βενάκη προτείνει το ΕΚΚ ως νέα γενική διευθύντρια

Την Ηλέκτρα Βενάκη αποφάσισε να προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και η πρόταση κατατέθηκε στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να θεσμοθετηθεί  περισσότερη διαφάνεια κατά τη διαδικασία επιλογής και χρηματοδότησης σεναρίων, και να διασφαλιστεί η πλήρωση των τεσσάρων θέσεων διευθυντών του ΕΚΚ οι οποίες, παρά τις προβλέψεις του ιδρυτικού νόμου, παραμένουν κενές επί έξι χρόνια.

venaki0009

Η Ηλέκτρα Βενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στη Σχολή Σταυράκου (1987), απέκτησε το πτυχίο της και μεταπτυχιακό τίτλο στις κινηματογραφικές σπουδές στο Παρίσι (Paris I  Panthéon – Sorbonne – 1990).

Venaki Profile (1)Έχει διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., (2005-2007), στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση, ΤΕΑΠΗ (2008-2009), ενώ από το 2008 είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει εργαστεί ως μοντέρ (1982-2010) σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και έχει εργαστεί στο in.gr από την έναρξή του, το 1999 έως το 2005.

Είναι ιδρύτρια της αγγλόφωνης πλατφόρμας altcine.com (2011) για τον Βαλκανικό κινηματογράφο και του online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων, altcineAction! (2012).

 

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *