ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Εκπαιδευτικό διήμερο προβολών από το Petitplan

denial002

Το «Petit Plan – Κινηματογράφος για Εφήβους» και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας παρουσιάζουν ένα εκπαιδευτικό διήμερο προβολών με τίτλο «Κοινωνία & Φασισμός» σε Λύκεια της Αττικής με ελεύθερη είσοδο.

Οι προβολές θα διεξαχθούν στις 6 και 8 Νοεμβρίου 2018 στο Hellenic American College (HAEC) – Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Μέσα από τις προβολές, τη διανομή εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και τις συζητήσεις με τους μαθητές που θα ακολουθήσουν, θα διερευνηθούν οι επιπτώσεις των ακραίων αντιλήψεων στην κοινωνία, ο τρόπος που τις αντιλαμβάνονται και τις εισπράττουν οι νέοι, καθώς και οι συσχετισμοί τους με το ελληνικό γίγνεσθαι.

experimenter

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι: «Άρνηση / Denial» του Μικ Τζάκσον και «Ο Πειραματιστής / Experimenter» του Μάικλ Αλμερέιντα.

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία των: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, Hellenic American College (HAEC), ODEON, Feelgood Entertainment.

Λίγα λόγια για το «Petit Plan – Κινηματογράφος για Εφήβους»:

Το «Petit Plan – Κινηματογράφος για Εφήβους» έχει ως σκοπό την καλλιτεχνική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου. Στις δράσεις επιλέγονται ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Για αυτό το λόγο προβάλλονται κινηματογραφικά έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό. Από το Φεβρουάριο του 2016 έως και σήμερα οι προβολές του «Petit Plan – Κινηματογράφος για Εφήβους» σε Αθήνα, Λιβαδειά και Ιωάννινα έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000 μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες: www.petitplan.org

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *