ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Ελληνικές «ντομάτες» σε 30 πόλεις της Γαλλίας

Η επιτυχημένη διεθνής πορεία του ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου συνεχίζεται αυτές τις μέρες στην Γαλλία, όπου η ταινία έχει εξασφαλίσει τη διανομή της σε 30 πόλεις.

Η εφημερίδα Le Monde σε σχετικό κριτικό σημείωμά της προτρέπει τους Γάλλους σινεφίλ να συναντηθούν εικονικά με τους βιοκαλλιεργητές-φιλοσόφους αγρότες του χωριού Ηλίας στον κάμπο της Καρδίτσας. Στο «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», ένα ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, περιγράφεται χιουμοριστικά, αλλά και με ανεπαίσθητα γλυκόπικρη διάθεση, η προσπάθεια των λιγοστών κατοίκων του χωριού Ηλίας να κάνουν το θαύμα και να φτάσουν με το προϊόν τους στα σουπερμάρκετ του κόσμου, όπως κάποτε ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική. Σχεδιάζουν την ανάσταση της τοπικής οικονομίας (το χωριό αργοπεθαίνει) με τη βιολογική καλλιέργεια μιας παλιάς ποικιλία ντομάτας και την προώθησή της με ετικέτα ονομασίας προέλευσης στη διεθνή αγορά. Στο τέλος, θα συνειδητοποιήσουν πως εκεί έξω ο σχεδιασμός της ετικέτας πουλάει περισσότερo.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες» ήταν η περσινή ελληνική πρόταση στα Όσκαρ στην κατηγορία του διεθνούς φίλμ.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *