ΑφιερώματαΘΕΜΑΤΑ

Οι κεντρικοί χαρακτήρες των «Φανταστικών Ζώων»

Λίγο πριν μπούμε στον μαγικό κόσμο της Τζόαν Ρόουλινγκ, ας ρίξουμε μια ματιά στους χαρακτήρες που θα είναι οι συνεπιβάτες μας σε αυτό το ταξίδι:

ΝΙΟΥΤ ΣΚΑΜΑΝΤΕΡ (Έντι Ρεντμέιν)

beasts-newtΟ Νιουτ Σκαμάντερ είναι ένας Μαγικοζωολόγος που ταξιδεύει στον κόσμο για να βρει και να καταγράψει μαγικά πλάσματα, ελπίζοντας να ενημερώσει τον κόσμο των μάγων για την σημαντικότητα τους, και την ανάγκη να προστατευτούν. Στα ταξίδια του έχει διασώσει πολλά είδη ζώων, μικρών και μεγάλων, τα οποία κρατάει σε μια βαλίτσα, που με μαγικό τρόπο παρέχει περισσότερο από αρκετό χώρο για τον κόσμο των ζώων που φροντίζει και προστατεύει. Ο Νιουτ είναι ένας ξένος, λίγο παράξενος, και πιο άνετος με τα πλάσματα που συναντά, απ’ ότι με τους άλλους μάγους και μάγισσες. Κατάγεται από την Αγγλία, ενώ ήταν κάποτε μαθητής στο Χόγκουαρτς, πριν αποβληθεί επειδή έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με ένα ζώο. Ακόμη και τότε, υπήρξε ένας καθηγητής που πάλεψε γι αυτόν. Δεν ήταν άλλος από τον Άλμπους Ντάμπλντορ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε, ότι κάποια μέρα ο Νιουτ θα έγραφε ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρίδια του Χόγκουαρτς: το Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται.

ΤΙΝΑ ΓΚΟΛΝΤΣΤΙΝ (Κάθριν Γουότερστουν)

beasts-tinaΗ Τίνα (σύντομο του Πορπεντίνα) Γκόλνστιν είναι μια έξυπνη και αποφασιστική μάγισσα που ζει στην Νέα Υόρκη και εργάζεται για το MACUSA (Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Ήταν κάποτε Χρυσούχος, αλλά υποβιβάστηκε σε απλή δουλειά γραφείου, όταν υπερέβη τα καθήκοντα της, σε μια στιγμή που η καρδιά υπερνίκησε τη λογική, και χρησιμοποίησε μαγεία χωρίς άδεια. Θέλει απεγνωσμένα να ξανακερδίσει την θέση της σαν ερευνήτρια, επιθυμία που θα την φέρει στο δρόμο του επισκεπτόμενου μάγου με το όνομα Νιουτ Σκαμάντερ. Η Τίνα είναι πολύ δεμένη με την μικρότερη αδελφή και συγκάτοικο της, την Κουίνι.

ΚΟΥΙΝΙ ΓΚΟΛΝΤΣΤΙΝ (Άλισον Σούντολ)

beasts-queenieΗ Κουίνι Γκόλντστιν είναι η ζωηρή και ελαφρώς ιδιόρρυθμη νεαρή αδελφή της Τίνα. Είναι αδιαμφισβήτητα όμορφη, αλλά κρύβει πολύ περισσότερα, απ’ όσα μπορείς κάποιος να καταλάβει με μια πρώτη ματιά. Η Κουίνι εργάζεται σε γραμματειακή θέση στο MACUSA, στο ίδιο τμήμα με την Τίνα, αλλά δεν συμμερίζεται την ίδια φιλοδοξία με την αδερφή της να γίνει Χρυσούχος. Στην πραγματικότητα, αν ήταν στο χέρι της, η Κουίνι θα προτιμούσε να μην εργάζεται καθόλου. Η Κουίνι είναι καλόκαρδη και θα έκανε τα πάντα για την αδερφή της. Είναι επίσης Διείσδυτρια, μπορεί δηλαδή να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων.

ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΚΟΒΑΛΣΚΙ (Νταν Φόγκλερ)

beasts-jacobΟ Τζέικομπ Κοβάλσκι είναι ένας Άμαγος (Μάγκλ για τους Αμερικάνους) που δουλεύει σε κονσερβοποιείο, αλλά που ονειρεύεται να γίνει φούρναρης, φτιάχνοντας φρέσκες και νόστιμες λιχουδιές. Μη μπορώντας να πάρει δάνειο, ο Τζέικομπ δείχνει να έχει συμφιλιωθεί με την μοίρα του. Όλα θα αλλάξουν, όταν θα συναντήσει τον Νιουτ Σκαμάντερ και χωρίς να το θέλει, θα παρασυρθεί στο πανδαιμόνιο που προκαλούν τα μαγικά πλάσματα του Νιουτ. Στην αρχή, ο Τζέικομπ νομίζει πως ίσως και να φαντάζεται πράγματα, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι ζει μια περιπέτεια πέρα από τα πιο τρελά του όνειρα.

ΠΕΡΣΙΒΑΛ ΓΚΡΕΪΒΣ (Κόλιν Φάρελ)

beasts-percivalΟ Πέρσιβαλ Γκρέιβς είναι ένας Χρυσούχος και Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας στο MACUSA, θέση που τον κάνει έναν από τους πλέον υψηλόβαθμους και σεβάσμιους αξιωματούχους. Όταν ο Γκρέιβς ανακαλύπτει ότι ο Νιουτ Σκαμάντερ βρίσκεται σε ανεπίσημο ταξίδι στην Νέα Υόρκη, έχοντας φέρει μαζί του μια βαλίτσα γεμάτη με απαγορευμένα μαγικά πλάσματα, είναι καθόλα ύποπτος για τις προθέσεις του, και ανήσυχος με την πιθανότητα να διακοπεί ο σημαντικότερος νόμος του κόσμου των μάγων στην Αμερική: η Συνθήκη Μυστικότητας. Ο Γκρέιβς δείχνει ενδιαφέρον και συμπόνια για το νεαρό και αρκετά ευάλωτο Κρέντενς Μπέρμπον. Αλλά με ποιο σκοπό;

ΜΕΡΙ ΛΟΥ ΜΠΕΡΜΠΟΝ (Σαμάνθα Μόρτον)

beasts-maryΗ Μέρι Λου Μπέρμπον είναι μια Άμαγη και η σκληρή αρχηγός του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Νέου Σάλεμ (ΦΣΝΣ), αλλιώς γνωστού ως οι Δεύτεροι Σαλεμαίοι. Αποφασισμένη να εξαλείψει τη μαγεία, η Μέρι Λου κάνει μια αποφασιστική εκστρατεία εναντίον των μάγων και των μαγισσών, που είναι πεπεισμένη πως ζουν ανάμεσα τους. Στρατολογεί για τους σκοπούς της τα υιοθετημένα παιδιά της, που όλα τους ζουν με τον φόβο της οργής της.

ΚΡΕΝΤΕΝΣ ΜΠΕΡΜΠΟΝ (Έζρα Μίλερ)

beasts-credenceΟ Κρέντενς Μπέρμπον, το υιοθετημένο μεσαίο παιδί της Μέρι Λου Μπέρμπον, φαίνεται κλειστό, ιδιαίτερα ντροπαλό και περισσότερο ευάλωτο από τις δυο αδερφές του. Ο Κρέντενς είναι ανυπεράσπιστος απέναντι στην κακοποίηση της μητέρας του, που ακολουθεί την οποιαδήποτε, έστω και ελάχιστη, παράβαση των αυστηρών της κανόνων. Αλλά η μοναχικότητα του, τον κάνει επίσης επιρρεπή στην χειραγώγηση του από τον Πέρσιβαλ Γκρέιβς που δείχνει ένα προσωπικό ενδιαφέρον για τον Κρέντενς.

ΑΡΕΤΗ ΜΠΕΡΜΠΟΝ (Τζεν Μάρεϊ)

Η Αρετή Μπέρμπον είναι η υιοθετημένη μεγαλύτερη κόρη της Μέρι Λου. Ακολουθεί πιστά τους κανόνες της μητέρας της, και την βοηθάει στον αγώνα για την εξάλειψη της μαγείας και όσων την εξασκούν.

ΜΟΝΤΕΣΤΙ ΜΠΕΡΜΠΟΝ (Φέιθ Γουντ-Μπλάγκροουβ)

Η Μόντεστι Μπέρμπον είναι η μικρότερη υιοθετημένη κόρη της Μέρι Λου. Πρόωρα ανεπτυγμένη για την ηλικία της, καταφέρνει να κρύβει την ανυπακοή της από την αυστηρή μητέρα της, γνωρίζοντας παράλληλα τι συμβαίνει με τον αδερφό της, Κρέντενς. Παίζοντας το αγαπημένο της κουτσό, ψελλίζει στιχάκια εναντίον της μαγείας. Αλλά όταν δεν είναι στο οπτικό πεδίο της μητέρας ή της αδερφής της, πετάει με την νεαρή της επαναστατικότητα τα φυλλάδια των Δεύτερων Σαλεμαίων στους τέσσερις ανέμους.

ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΠΙΚΕΡΙ (Κάρμεν Εγιόγκο)

beasts-presidentΗ Σεραφίνα Πίκερι είναι η Πρόεδρος του Κογκρέσου Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (MACUSA). Εφαρμόζει με αυστηρότητα την Συνθήκη Μυστικότητας που έχει ως σκοπό να προστατεύει και να κρατά κρυφή την Αμερικάνικη κοινότητα των Μάγων από τους Άμαγους. Παρόλα αυτά, μυστηριώδη γεγονότα απειλούν να ξεσκεπάσουν τους μάγους, κάτι που η Πρόεδρος φοβάται πως μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο. Με την άφιξη του Νιουτ Σκαμάντερ, με την βαλίτσα του γεμάτη με απαγορευμένα μαγικά πλάσματα να περιπλέκει τα πράγματα, η ίδια δίνει εντολή στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μάγων στο MACUSA, Πέρσιβαλ Γκρέιβς, να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κατάσταση. Απόφοιτος της Αμερικάνικης Σχολής Ίλβερμορνι για Μαγείες και Ξόρκια, η Σεραφίνα ήταν μια από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μαθητών και μαθητριών που τους προσφέρθηκε θέση και στους τέσσερις κοιτώνες της Σχολής. Επέλεξε το Κερασφόρο Ερπετό.

ΝΑΡΛΑΚ (Ρον Πέρλμαν)

Ο Νάρλακ είναι ένα Καλικάντζαρος, ιδιοκτήτης του Τυφλού Γουρουνιού ενός υπόγειου, παράνομου μπαρ που τροφοδοτεί ορισμένα στοιχεία της κοινότητας των Μάγων στην Νέα Υόρκη της Ποτοαπαγόρευσης. Είναι ένας μάλλον σκοτεινός χαρακτήρας, που η αμφισβητήσιμη αξιοπιστία του μπορεί εύκολα να αγοραστεί, και που δεν έχει πρόβλημα να προδώσει τον οποιονδήποτε… για το σωστό αντίτιμο.

ΧΕΝΡΙ ΣΟ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ (Γιον Βόιτ)

Ο Χένρι Σο ο Πρεσβύτερος είναι ένας μεγιστάνας του τύπου με δυο γιους. Ο μεγαλύτερος του γιος, το καμάρι και η χαρά του, είναι ένας γερουσιαστής υποψήφιος για επανεκλογή. Ο νεότερος γιος του, ο Λάνγκτον, είναι κάτι σαν αποτυχία στα μάτια του, έτσι ο Χένρι τον απαξιώνει, όταν προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον του πατέρα του σε ορισμένα περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν στην Πόλη της Νέας Υόρκης.

ΛΑΝΓΚΤΟΝ ΣΟ (Ρόναν Ράφτερι)

Ο Λάνγκτον Σο είναι ο νεότερος γιος του μεγιστάνα του τύπου Χένρι Σο του Πρεσβύτερου. Σε αντίθεση με τον μεγάλο αδελφό του, που είναι γερουσιαστής, ο Λάνγκτον δεν έχει καταφέρει ποτέ να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών του πατέρα του, παρότι προσπαθεί πάντα να κερδίσει την αποδοχή του. Όταν μαθαίνει για μια σειρά μυστηριωδών συμβάντων στην Νέα Υόρκη, που παραπέμπουν σε κάτι μαγικό, πηγαίνει στον πατέρα του, θεωρώντας πως έχει βρει την είδηση του αιώνα. Πάραυτα, ο πατέρας και ο αδερφός του, τον απορρίπτουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΧΕΝΡΙ ΣΟ (Τζος Κάουντερι)

Ο Γερουσιαστής Σο, ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα του Τύπου, Χένρι Σο του Πρεσβύτερου βάζει υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί στην Νέα Υόρκη. Με την Απαγόρευση να εξακολουθεί να είναι ο Νόμος της χώρας, διαμαρτύρεται εναντίον των κρυφών μπαρ, των μπιλιαρδάδικων και της διαφθοράς που θεωρεί πως κρύβεται πίσω τους. Όπως ο πατέρας του, δεν έχει σε εκτίμηση τον αδελφό του, Λάνγκτον, κοροϊδεύοντας ακόμη και την υποψία πως κάποιο μαγικό ον σπείρει τον τρόμο στην Νέα Υόρκη.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *