ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι πρώτες σκηνές από τη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

papakaliatis013

Το σίγουρο είναι ότι είτε καλή, είτε κακή, η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη παρουσιάζει μια Αθήνα υπέροχη. Οι πρώτες εικόνες είναι ήδη εδώ -τουλάχιστον από τις δύο πρώτες ιστορίες.

Στην πρώτη ιστορία βλέπουμε τον νεανικό έρωτα μίας Ελληνίδας για έναν νεαρό Σύρο πρόσφυγα σε μία Ελλάδα όπου ο φασισμός και ο ρατσισμός αυξάνονται (και τον οποίο εν μέρει εκπροσωπεί ο χαρακτήρας του Μηνά Χατζησάββα). Αν και η ταινία είναι άτιτλη, στο τέλος του τρέιλερ του πρώτου κεφαλαίου ακούγεται το Ω Γλυκύ μου Έαρ που ήταν ο πρόχειρος τίτλος της ταινίας. Το πρώτο κεφάλαιο ονομάζεται Boomerang.

Εκτός από το τρέιλερ, στη δημοσιότητα έχει δοθεί και ένα βιντεάκι με σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας. Σε αυτό ακούμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να λέει ότι η ταινία δεν είναι πολιτική, είναι καθαρά ερωτική, αλλά το φόντο της πρώτης ιστορίας «είναι κοινωνικό, άρα και πολιτικό».

Στόχος του; «Μία ιστορία της χώρας μου, φτιαγμένη από Έλληνες, που θα μπορούν όμως να παρακολουθούν και ξένοι πολίτες γιατί το σενάριο θα τους αφορά».

Η παραγωγή μοιάζει τουλάχιστον φιλόδοξη.

Η δεύτερη ιστορία ονομάζεται Loseft 50mg και είναι μία ερωτική ιστορία ενός ανθρώπου με οικογένεια -που πάσχει όμως από κατάθλιψη- και μίας γυναίκας από τη Σουηδία που έρχεται στην Ελλάδα με στόχο την εξυγίανση μίας μεγάλης εταιρείας (γεγονός που σημαίνει απολύσεις, όπως λέει ο σκηνοθέτης).

Ο σκηνοθέτης λέει ότι ο έρωτας αυτός εκπροσωπεί τη γενιά 35-45 που συχνά κουβαλά πολλούς φόβους και συμπλέγματα.

Στη δεύτερη ιστορία βλέπουμε -φυσικά- και την Πλάκα, η οποία μοιάζει υπέροχη.

Παράλληλα, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και εικόνες από την τρίτη ιστορία με πρωταγωνιστές τους Τζέι Κέι Σίμονς (φαβορί για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Whiplash) και Μαρία Καβογιάννη.

simmons

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες την Άνοιξη του 2015 και αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον Παπακαλιάτη, ο οποίος στοχεύει μεν και στην ξένη αγορά, αλλά και στην εγχώρια, όπου οι ελληνικές ταινίες δύσκολα καταφέρνουν να κόψουν πολλά εισιτήρια. Το Αν, η προηγούμενη ταινία του, είχε καταφέρει να κόψει περίπου μισό εκατομμύριο εισιτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης;

Φάκελος: Αν του Χρ.Παπακαλιάτη

Ποια είναι η Άντρεα Όσβαρτ ερωτική παρτενέρ του Παπακαλιάτη

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *