Ελληνικό ΣινεμάΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρόσκληση για υποβολή σχεδίων για ελληνoγαλλικές ταινίες

Από τις 20 Ιουνίου ξεκινάει η υποβολή σχεδίων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων που συστάθηκε με τη συμφωνία που υπεγράφη στις 19 Μαΐου στις Κάννες μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).

Το Ταμείο, η διάρκεια του οποίου θα είναι τριετής, έχει σκοπό την ενίσχυση έργων ελληνογαλλικής συμπαραγωγής.

Από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο είναι τα σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία. Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ.Κ. και του CNC και όσα κρίνονται επιλέξιμα, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής.

Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά σχέδιο έχει οριστεί στα 500.000 ευρώ.

Ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα από τις 20 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέσω δύο ξεχωριστών e-mail: το ένα στην ελληνική και το άλλο στη γαλλική γλώσσα στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Για το Ε.Κ.Κ. (στην ελληνική γλώσσα): info@gfc.gr

Για το CNC (στη γαλλική γλώσσα): ACFG@cnc.fr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο φακέλου υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εργάσιμες μέρες και ώρες στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ε.Κ.Κ. (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα).

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *