ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ελλάς-Γαλλία, συμμαχία και στο σινεμά

Stage Fright

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενο, στην τελετή λήξης του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Αναλυτικότερα:

Έξι προτάσεις από τις δεκατέσσερις που κατατέθηκαν συνολικά, θα χρηματοδοτηθούν από το νεοδημιουργηθέν Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Η Ελληνογαλλική επιτροπή, που συστάθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), συνήλθε με την ευκαιρία του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Οι προτάσεις αυτές είναι:

-Χρόνια Πολλά του Χρήστου Γεωργίου

-Ο Γιός της Σοφίας της Ελίνας Ψύκου

-Stage Fright του Γιώργου Ζώη

-Γυρίζοντας τον Κόσμο των Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν

-Λαμπερή Αθήνα (ντοκιμαντέρ) του Αντουάν Ντανί

-Η Ελληνίδα Θεία μου (ντοκιμαντέρ) της Σαντρίν Ντυμά

Για τις παραπάνω προτάσεις το Ταμείο θα διαθέσει συνολικά 1.000.000 ευρώ εκ των οποίων 800.000 ευρώ δίνονται από τη Γαλλία και 200.000 ευρώ από την Ελλάδα.

Η εξαμελής επιτροπή απαρτίζεται απο τους Μαρί Πιέρ Μασιά, Ζακ Μπιντού, Ερίκ Λαζές, Πάνο Χ. Κούτρα, Ίριδα Ζαχμανίδη και Γιάννη Ηλιόπουλο.

Η συμφωνία που έχει διάρκεια τριών χρόνων, υπογράφηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών από την Φρεντερίκ Μπρεντέν, Πρόεδρο του CNC και τον Γρηγόρη Καραντινάκη, Γενικό Διευθυντή του Ε.Κ.Κ.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *