ΕΠΙΚΑΙΡΑ

To Game of Thrones ανεβαίνει ως Όπερα στη Νέα Υόρκη

Η δημοφιλής σειρά Game of Thrones «πουλάει πολύ» αυτή την περίοδο και η Νέα Υόρκη φαίνεται ότι είναι έτοιμη να «αγοράσει». Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια όπερα ‘του Πάγου και της Φωτιάς‘.

Όπως αποκάλυψε ο Guardian, μετά τη επιτυχημένη μεταφορά σε όπερα της σειράς του Breaking Bad, στην αρχή του έτους, η εταιρεία One World Symphony ανακοίνωσε τη μεταφορά της επικής σειράς του Τζ.Ρ.Ρ.Μάρτιν, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές Φεβρουαρίου 2015.

Η εταιρεία θα διατηρήσει ως βάση το μουσικό θέμα της σειράς και πάνω σε αυτό θα ‘χτίσει’ τον κύκλο των παραστάσεων.

Ο Σουνγκ Τζιν Χονγκ, καλλιτεχνικός διευθυντής της One World Symphony δήλωσε ότι η σειρά του GoT δεν έχει κάτι να ζηλέψει από την όπερα, καθώς «εμπερικλείει την ένταση, την ίντριγκα και το πάθος, την παραπλάνηση, τις εμμονές, την εξαπάτηση, τους διπλωματικούς ελιγμούς και δολοπλοκίες, ρομαντισμό και ερωτικές απογοητεύσεις και την αιμομιξία», στοιχεία που συναντάμε σε  πολλά κλασικά έργα.

game of thrones opera 000Η αλήθεια είναι ότι με τόσο θανατικό που περιλαμβάνουν τα βιβλία και σκληρά φονικά που παρουσιάζονται στους τηλεοπτικούς δέκτες είναι να απορεί κανείς πως και δεν το μετατρέψανε σε Σαιξπηρική γλώσσα, τα αρχαία αγγλικά να το ανεβάσουν σαν θεατρικό στη Μ.Βρετανία.

Στη νέα αυτή μόδα που ονομάζουν «Operasodes» (συνδυασμό των λέξεων όπερα και επεισοδίων) υπό συζήτηση για την οπερική τους μεταφορά βρίσκονται και άλλες δημοφιλείς σειρές, όπως το New Girl της Fox.

Για την δημοφιλή σειρά Hannibal από την άλλη, ο Σουνγκ Τζιν Χονγκ έχει ήδη κυκλοφορήσει το teaser trailer:

Μέχρι να μάθουμε τους τελικούς συντελεστές της μεταφοράς της επικής σειράς του HBO, υπάρχουν ήδη κάποιοι που έχουν μαντέψει και μοιράσει τους βασικούς ρόλους:

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *