ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Gemini Man

Βαθμολογία: 1 στα 5 (*)

Επαγγελματίας δολοφόνος μετά την τελευταία του αποστολή αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να συνταξιοδοτηθεί. Η εργοδοσία του όμως και η εταιρεία έχει διαφορετική γνώμη και αποφασίζει να τον βγάλει από την μέση χρησιμοποιώντας…έναν κλώνο του σε νεότερη ηλικία.

Και μη χειρότερα είναι η αντίδραση απέναντι σε αυτό το παρωχημένο, χωρίς λόγο ύπαρξης φιλμ υποτιθέμενης δράσης και εκπλήξεων που το μόνο που καταφέρνει είναι να προσφέρει 100 λεπτά ξαναζεσταμένου αλλά κακού έργου. Το σενάριο του David Benioff (6 Emmy για το Game of Thrones αλλά και σεναριογράφος της 25ης Ώρας του Spike Lee) προσπαθεί να συνδυάσει μια ιδέα de-aging ηθοποιού ( ο Will Smith σε διπλό ρόλο αλλά με faceapp εφαρμογή που φαίνεται 23 χρονών) με την περιπέτεια που θέλει να προσφέρει ο συνεργάτης του σεναριογράφος Billy Ray (υποψήφιος για Oscar για το Captain Phillips) και με την επιθυμία του παραγωγού Jerry Bruckhaimer που μεσουρανούσε πριν 20 χρόνια περίπου στις περιπέτειες ευρείας κατανάλωσης.

Η ανυπόφορη παρουσία του Will Smith είναι δεδομένη, ο Clive Owen απλά υπάρχει στον ρόλο του διφορούμενου κακού και αυτό που μας ξενίζει περισσότερο είναι η παρουσία του Ang Lee στην σκηνοθετική καρέκλα. Αναίτια βίαιο, βαρετό και χωρίς καμία ουσία, το Gemini Man είναι μία περιπέτεια τρίτης κατηγορίας που επιβεβαιώνει απλά την προσωρινή-ελπίζουμε-απουσία ταλέντου από σκηνοθέτη, σεναριογράφους και ηθοποιούς. Για την σπατάλη χρήματος δεν θα αναφερθούμε!

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *