ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Απονομή Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού

Το φετινό Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού, απονεμήθηκε στην ταινία «Miss Impossible» της  Emilie Deleuze.

Πάνω από 1.500 νέοι και νέες μεταξύ 12 και 14 ετών, από 25 χώρες της Ευρώπης, παρακολούθησαν τις τρεις υποψήφιες ταινίες και ψήφισαν για την ανάδειξη του βραβείου. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Έρφουρτ της Γερμανίας την Κυριακή 8  Μαΐου.

Οι άλλες δύο υποψηφιότητες για το βραβείο, ήταν η περιπέτεια φαντασίας «Girls Lost» της Alexandra-Therese Keining και το ποιητικό δράμα «Rauf» των Bariş Kaya και Soner Caner.

_MG_7664Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση, σε συνεργασία με τα Village Cinemas @ The Mall, Athens.

Μαθητές γυμνασίου από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, τη Σχολή Μωραΐτη, το Κολλέγιο Αθηνών, το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το ACS, αποτέλεσαν την Ελληνική κριτική επιτροπή.

Η Κινηματογραφική Ημέρα Ευρωπαϊκού Νεανικού Κοινού (European Young Audience Film Day), εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΑΚ, που με χαρά συστήνει στους νεαρούς κινηματογραφόφιλους το Ευρωπαϊκό σινεμά και όσα αυτό πρεσβεύει.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *