ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μέτρα για την προσέλκυση ξένων παραγωγών προωθεί η κυβέρνηση

Ζεστά έχει πάρει η κυβέρνηση το θέμα της προσέλκυσης μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών. Η ανάγκη να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός τόπος για το γύρισμα διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών βρέθηκε το επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Σε αυτήν η κυβέρνηση εξέφρασε την επιθυμία της να προωθήσει ένα νέο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο να είναι άκρως ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα κράτη.

faces-january001

Σε αυτή συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα, ο οποίος θα αναλαμβάνει θέματα αδειοδοτήσεων και επίλυσης των γραφειοκρατικών ζητημάτων εκ μέρους των ξένων παραγωγών και των ελληνικών γραφείων συμπαραγωγής. Παράλληλα, προωθείται η προσαρμογή των φορολογικών διευκολύνσεων, με βάση τα όσα ισχύουν σε όλες τις χώρες –μέλη της ΕΕ.

banner_mamma

Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και εκπρόσωπος του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Τον συντονισμό της προσπάθειας ανέλαβε ο Τέρενς Κουίκ και η επόμενη σύσκεψη θα γίνει την Παρασκευή, με τη συμμετοχή και της Νάντιας Βαλαβάνη.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *