ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Hansel: Διαθέσιμη στο κοινό η ταινία της Βίβιαν Παπαγεωργίου

Η ταινία “Hansel” της Βίβιαν Παπαγεωργίου ολοκλήρωσε με επιτυχία την φεστιβαλική της πορεία και κυκλοφορεί πλέον ελεύθερη μέσα από το κανάλι του φεστιβάλ ScreamFest Horror Film Festival. Το “Hansel” είναι ένα σκοτεινό παραμύθι και το 2016, ήταν ανάμεσα στα επιλεγμένα σενάρια του Pitch Lab στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγιεβο.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένα μικρό αγόρι που βρίσκεται παγιδευμένο σ’ ένα Ζαχαρόσπιτο, το οποίο κρύβει ένα ζοφερό κόσμο ενώ η μητέρα του προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει την πύλη που θα το βγάλει από εκεί.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε η Βίβιαν Παπαγεωργίου σε παραγωγή της Marni Films. Όσο για το καστ, απαρτίζεται από τους Ανδρομάχη Μακρίδου, Άγγελο Καραμηνά και Νέστορα Κοψιδά. Φιλική συμμετοχή από τους Έλενα Μιρτσόφκα, Κατερίνα Κοντορούση και Βικτώρια Παπαγεωργίου.

Η ταινία της Βίβιαν Παπαγεωργίου έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Δράμας το 2020, προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας, απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Micro μ και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της, στο 20th ScreamFest Horror Film Festival στο Λος Άντζελες, ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα φεστιβάλ τρόμου των ΗΠΑ. Προβλήθηκε σε πάνω από 50 διεθνή φεστιβάλ διαφορετικών ειδών, ανάμεσα τους στο 20ο Macabro Horror Film Festival του Μεξικού και στο 68th Ale Kino International Young Audience Film Festival της Πολωνίας και απέσπασε συνολικά 18 διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

Μερικές από τις σημαντικότερες διακρίσεις της ταινίας:

Best Production Design (Tabloid Witch Awards, California, USA)

Καλύτερη σκηνοθεσία (Micro m Film Festival, Ελλάδα)

Best Sound (Chicago Horror Film Festival)

First Runner Up & Best Score (Reel Horror, Illinois, USA)

Best Cinematography (Genre Celebration, Tokyo, Japan)

Καλύτερη Ελληνική Μικρού Μήκους Ταινία (Horrorant, Ελλάδα)

Special Mention from the Jury for the Artistic Direction (Rock Horror, Rio de Janeiro, Brazil)

Την ταινία θα την βρείτε διαθέσιμη εδώ:

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *