ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Hellas Filmbox Roadshow: 91 ταινίες σε 30 μέρες σε όλη την Γερμανία

Hellas Filmbox Berlin 
18-22 Iανουαρίου, 2017

Παρότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τα γεγονότα και οι δράσεις τρέχουν. Το Hellas Filmbox Berlin διοργανώνεται τον Ιανουάριο του 2017, όμως το Roadshow Revisited ελληνικών ταινιών, που διοργανώνει το Hellas Filmbox Berlin κάθε καλοκαίρι σε όλη τη Γερμανία, ξεκινά φέτος από τις 18 ως 28 Αυγούστου, οι ταινίες κάνουν στάση και στο Βερολίνο.

Hellas Filmbox Roadshow berlin 000 posterTo Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματολογίας του Βερολίνου, πιστό στην υπόσχεσή του να φέρει τις ελληνικές ταινίες και θέματα κοντά στο γερμανικό κοινό, διοργανώνει εδώ και μερικούς μήνες το Ηellas Filmbox Roadshow. Ο επόμενος σταθμός είναι το καλοκαιρινό Βερολίνο, όπου από τις 18 Αυγούστου και για δέκα ημέρες στο θρυλικό Babylon οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικό σινεμά. Tίτλος των προβολών Hellas Filmbox Revisited.

Το Roadshow είναι μια ιδέα που γεννήθηκε με την θέσπιση του Hellas Filmbox Berlin από τους εμπνευστές του, Αστέρη Κούτουλα και Ίνα Κούτουλα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που δίνει βήμα στις ελληνικές ταινίες και την ελληνική θεματολογία να συναντήσουν το ξένο κοινό πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη. Κατά την διάρκεια της πρώτης διοργάνωσης, η δυνατή, πολύ ευχάριστη παρουσία των Ελλήνων δημιουργών κατέστησε σαφή την ανάγκη τους να ανοίξουν διάλογο με τον κόσμο και, συγκεκριμένα, το γερμανικό κοινό, να έρθουν σε επαφή με την γερμανική ματιά, να συζητήσουν, να ερωτηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις.

Το βραβείο του φεστιβάλ είναι τo «ταξίδι» των νικητριών ταινιών με το Roadshow σε άλλες γερμανικές πόλεις. Είναι μια διοργάνωση που γίνεται με φροντίδα και αφοσίωση. Μέχρι στιγμής οι πόλεις που φιλοξένησαν με επιτυχία τις νικήτριες ταινίες του φεστιβάλ ήταν η Δρέσδη, και το Αμβούργο, ενώ έχουν ήδη «κλείσει» ημερομηνίες για τις προβολές στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο, στην Στουτγκάρδη και την Νιρεμβέργη τον Νοέμβριο και επιπλέον στο Έρλανγκεν, την Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ και την Κολωνία. Έτσι, ένα τετραήμερο φεστιβάλ μιας πόλης γίνεται ένα φεστιβάλ σε όλη την Γερμανία, με 91 προβολές συνολικά σε τριάντα μέρες.

Στην έδρα του Hellas Filmbox Berlin, το Βερολίνο, και στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon, όπου πέρα από τις νικήτριες ταινίες, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με άλλες που συμμετείχαν στην πρώτη διοργάνωση του Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν στο Babylon, μέχρι στιγμής, διαμορφώνεται ως εξής:

«Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου

«Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη

«Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

«Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη

«Μικρή Άρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου

«Encardia – η πέτρα που χορεύει» του Άγγελου Κοβότσου

«Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή

«45τ.μ» του Στράτου Τζίτζη

«Το πλοίο για την Παλαιστίνη» του Νίκου Κούνδουρου

«Φιλιά εις τα παιδιά» του Βασίλη Λουλέ

«Η Θεία» του Στέλιου Κούλογλου

«Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου

«No subtitles necessary: Laszlo & Vilmos» του Τζέιμς Χρυσάνθης

«Dye» του Γιώργου Τελζίδη

«4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου

«Κατηφόρα» του Στέλιου Καμμίτση

«Red Zone» του Ζαφείρη Χαϊτίδη

«PSY» της Καλλιόπης Λεγάκη

«Καμάκια, Die Helden der Insel» του Jasin Challah

Όλες οι ταινίες θα έχουν γερμανικούς υπότιτλους, κάτι για το οποίο φρόντισε ειδικά η ομάδα του Hellas Filmbox Berlin ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για το γερμανόφωνο κοινό.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *