ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ (HISTORIAS PARA NO CONTAR)

Στην Βαρκελώνη του σήμερα πέντε διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων, φίλων, εραστών και κρυμμένων μυστικών που δεν λέγονται, έρωτες που δεν εξομολογούνται, αλήθειες που αποκρύπτονται, διαστρεβλωμένες πραγματικότητες, φαντασιοπληξίες, όλα με κοινό παρανομαστή την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, την αναζήτηση της ευτυχίας και την διατήρηση της για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και οι αναποδιές της ζωής.

Οι σπονδυλωτές ταινίες πάντα κρύβουν τον κίνδυνο του άνισου και εδώ ο σκηνοθέτης Σεσκ Γκάι δείχνει αναγκαστικά να μην μπορεί να το αποφύγει. Ξεκινώντας με την πρώτη ιστορία σχεδόν δίνει όλο το νόημα της ταινίας που στις υπόλοιπες τέσσερις απλά επαναλαμβάνεται. Υπάρχει η αίσθηση του ανολοκλήρωτου σχεδόν σε όλες, όμως η ταινία σώζεται χάρις το ταπεραμέντο των ηθοποιών αλλά και του ολίγον φλύαρου σεναρίου, σαν κομεντί ανθρώπινων σχέσεων λειτουργεί όμως η σύγκριση με το καλύτερο πάντα θα υπάρχει, εκεί που δεν υπάρχει πρωτοτυπία.

Το πνεύμα του Γούντι Άλλεν πλανάται πάνω από την ταινία (ο σκηνοθέτης τον θαυμάζει μας το αποκάλυψε και σε συνέντευξη) και δείχνει να παρατηρεί απλά τους πρωταγωνιστές του στην βασική ανάγκη τους να αποκρύπτουν την αλήθεια πάντοτε όμως με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ακόμα και όταν έχουν καλή πρόθεση. Η ταινία συνδυάζει το ανάλαφρο αλλά γέρνει επικίνδυνα σε πολλά σημεία και προς το αδιάφορο, αλλά ευτυχώς η εμπειρία του Καταλανού σκηνοθέτη καταφέρνει να σώσει την ταινία από την αφάνεια. Ενδιαφέρον…αλλά!

H ταινία κυκλοφορεί 15 Ιουνίου σε διανομή One From The Heart

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *