ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

HORIZON: ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 (HORIZON: AN AMERICAN SAGA-CHAPTER 1)

Την εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου και ενώ οι Απάτσι προσπαθούν να διώξουν από την περιοχή τους τους λευκούς άποικους, ένας περιπλανώμενος κάου μπόι οδεύει προς το Οράιζον, την νέα περιοχή προστατεύοντας μία πόρνη και ένα μωρό, ένα κονβόι νέων αποίκων πηγαίνει προς τα εκεί επίσης και ένα κυνηγητό εκδίκησης για έναν σκοτωμό, ξεκινάει για να ενώσει το μεγάλο ταξίδι προς την γέννηση του Αμερικανικού Έθνους.

Έχουν περάσει τριανταπέντε χρόνια από τον θρίαμβο του Κέβιν Κόστνερ στο ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ, την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του και τα εφτά Όσκαρ του, έχουν περάσει όμως και εικοσιεννιά από τον καταποντισμό του ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Τώρα ο Κέβιν Κόστνερ επιστρέφει στο είδος που ξέρει πως διέπρεψε, σκηνοθετεί με απόλυτη αυτοσυγκράτηση και χωρίς κανένα νεοτερισμό, δεν εισάγει τίποτα νέο στο είδος παρά επιμένει στην κλασική συνταγή του γουέστερν και σε μεγάλο βαθμό η ταινία λειτουργεί. Με ένα εισγωγικό δεκάλεπτο που δεν μπορείς να συγκρατήσεις καμμία πληροφορία αλλά και με μία σκηνή επίθεσης απόλυτα ικανοποιητική, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ του HORIZON διαρκεί τρεις ώρες και χωρίζεται σε αρκετές υπο-ιστορίες, τις οποίες υποπτευόμαστε πως ο σκηνοθέτης Κόστνερ κάπως θα τις συνδέσει.

Ο ίδιος εμφανίζεται στην ταινία μετά την πρώτη ώρα και αν και σημαντικός στην πιο ενδιαφέρουσα υπο-ιστορία από όλες (η ιστορία με την Σιένα Μίλερ μετά την καταστροφή και το ειδύλλιο που καλλιεργείται με τον Σαμ Γουόρθιγκτον μοιάζει λες και έχει βγει από κακό χρονοντούλαπο), ως σκηνοθέτης καταφέρνει να κάνει μία απολαυστική γουέστερν σαπουνόπερα, με καλούς, με κακούς, με παρεξηγημένους, με ιστορία, με ίντριγκα και με έρωτες που είναι έτοιμοι να γεννηθούν. Η παραγωγή είναι σε υψηλά επίπεδα και η δουλειά ”δείχνει” τα λεφτά της, όμως υπάρχουν στιγμές που φωνάζουν ”τέλος τηλεοπτικού επεισοδίου”.

ΤΟ HORIZON είναι μία υπερφιλόδοξη ταινία, φόρος τιμής στο είδος του ”συνηθισμένου” γουέστερν, που φλερτάρει με την τηλεοπτική σαπουνόπερα, λειτουργεί όμως κινηματογραφικά και καλό θα ήταν να κριθεί στο σύνολο του μόλις ολοκληρωθεί ολόκληρη η εποποιία, με το δεύτερο μέρος να έρχεται τον Αύγουστο και το τρίτο μέρος να είναι στο pre production. Αρκεί να μην έρθει η εισπρακτική καταστροφή. Η επιστροφή της-όχι τόσο Άγριας τελικά-Δύσης.

Η ταινία κυκλοφορεί 27 Ιουνίου σε διανομή Tanweer

c

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *