ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

«Η Ιστορία μιας Πρεμιέρας» παρουσία του Κ.Ρήγου στον Δαναό

i-istoria-mias-premieras-4

Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Δαναό η προβολή της ταινίας «Η Ιστορία μιας Πρεμιέρας» που καταγράφει την πρώτη παραγωγή του Μπεντζαμίν Μιλπιέ ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου  της Όπερας των Παρισίων, του παλαιότερου θιάσου μπαλέτου στον κόσμο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον χορογράφο και Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνο Ρήγο.

Η τοποθέτηση του Μιλπιέ, συζύγου της Νάταλι Πόρτμαν και γνωστού από τη χορογραφία που έκανε για την ταινία «Μαύρος Κύκνος», ήταν μια αντισυμβατική επιλογή και η πρώτη παράσταση μπαλέτου που θα παρουσίαζε αναμενόταν με ανυπομονησία.

Η ταινία παρουσιάζει ένα έργο υψηλής τέχνης όπως είναι ο χορός, αλλά και την ομορφιά της δημιουργίας, από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα. Η ταινία εστιάζει στη  δημιουργικότητα και την αφοσίωσή του Μιλπιέ, στοιχεία που τον οδήγησαν να αναμετρηθεί με τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων.

releve5

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άνοιξη του 2017, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε τη χορογραφία Sarabande του Μιλπιέ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η ταινία θα προβάλλεται έως τις 19 Δεκεμβρίου κάθε μέρα στις 18:00 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ στην Αθήνα και κάθε μέρα στις 17:00 στον κινηματογράφο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ στην Θεσσαλονίκη. Στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ στο Μαρούσι η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 18:00.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *