ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπάει τα ισπανικά ταμεία ο «ασυγκράτητος» Αλμοδόβαρ

Η ολοκαίνουρια κωμωδία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τίτλο Δεν Κρατιέμαι ξεκίνησε δυναμικά την πρώτη εβδομάδα προβολής της, σε 298 κινηματογραφικές αίθουσες της Ισπανίας (τις περισσότερες από κάθε άλλη ταινία του), σπάζοντας το προσωπικό ρεκόρ εισιτηρίων του ίδιου του σκηνοθέτη.

Η ταινία του επιτυχημένου Ισπανού σκηνοθέτη προβάλλεται από την Παρασκευή 8 Μαρτίου στους κινηματογράφους της χώρας του και έχει ήδη αποφέρει 2.5 εκατομμύρια δολάρια, από το πρώτο, κιόλας, Σαββατοκύριακο προβολής της, επιβραβεύοντας την απόφαση του σκηνοθέτη να επιστρέψει στο αγαπημένο κινηματογραφικό είδος, την κωμωδία καταστάσεων.

Η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία στην καριέρα του Αλμοδόβαρ ήταν το Volver, το οποίο απέφερε στον σκηνοθέτη 2.27 εκατομμύρια δολάρια, στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του.

Ο Αγκουστίν Αλμοδόβαρ, αδερφός του σκηνοθέτη και διάσημος παραγωγός ταινιών στην Ισπανία αναφέρει: «Είναι μεν μια κωμωδία, αλλά το γνωστό σε όλους, αξεπέραστο, πληθωρικό και μοναδικό στιλ του Πέδρο, δεν μπορεί να περιοριστεί απλά σε ένα κινηματογραφικό είδος. Οπότε μιλάμε για μια κινηματογραφική ιστορία με πλοκή η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δραματική, όσον αφορά στο χτίσιμο των χαρακτήρων, αλλά καταφέρνει παράλληλα να διατηρεί τη μοναδική τρέλα και τον χαρακτήρα των ταινιών του Πέδρο Αλμοδόβαρ».

Στην Ελλάδα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις 21 Μαρτίου.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *