ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Ημέρες Ιρανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

iranikos-kinimatografos01Ημέρες Ιρανικού Κινηματογράφου φιλοξενεί, για πρώτη φορά, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις 1-4 Φεβρουαρίου 2018,  προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους να γνωρίσουν τον σύγχρονο κινηματογράφο του Ιράν.

Η εκδήλωση διοργανώνεται  από το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα  με αφορμή την 39η επέτειο της νίκης της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Kαθημερινά η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιείται με το 25λεπτο ντοκιμαντέρ  Spring Wind (Ο αέρας της Άνοιξης) του Φαζίν Ρεζαγιάν – μια παραγωγή του Υπουργείου Τουρισμού του Ιράν που παρουσιάζει τα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας με έναν ποιητικό τρόπο.

Η θεματολογία των ταινιών αυτών καλύπτει μια ευρεία  γκάμα: από τον ρόλο της γυναίκας στην ιρανική κοινωνία, μέχρι τον πόλεμο και τη νοητική στέρηση –ενώ ένα φιλμ εμπνέεται από τον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς.

Στην Αθήνα, θα βρεθεί, ως προσκεκλημένος της Πρεσβείας, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης της ταινίας έναρξης “Τhe Last Supper” Μοχάμαντ Γκανεφάρντ.  Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του θα παρουσιαστεί σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. Η ταινία μάς μεταφέρει στο αρχαίο χριστιανικό χωριό Μααλούλα της Συρίας,  όπου επι χρόνια συνυπάρχουν αρμονικά μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μιλώντας τα αραμαϊκά, την γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Κατά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία το χωριό δέχτηκε βάναυση επίθεση από εξτρεμιστές μουσουλμάνους οι οποίοι έκαψαν τις εκκλησίες, λεηλάτησαν τα αρχαία αντικείμενα που βρίσκονταν στα μοναστήρια,  βανδάλισαν τις χριστιανικές εικόνες και πήραν ομήρους μοναχές  και παιδιά.

Η έναρξη της Εβδομάδας Ιρανικού Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, στις 6.45 μ.μ. παρουσία του Ιρανού Μορφωτικού Ακόλουθου Δρ. Α.Μ. Χελμί, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Η είσοδος θα πραγματοποιηθεί μόνο  με προσκλήσεις.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο κύριος Γκανεφάρντ  θα προλογίσει την προβολή των 8 μ.μ. και μετά το τέλος της ταινίας του «The  Last Supper» θα ακολουθήσει  διάλογος με το κοινό.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί για το κοινό την Παρασκευή 2/2 .

Τα τελευταία χρόνια  η κινηματογραφική παραγωγή στο Ιράν, γνωρίζει μια μεγάλη άνθηση, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, καθώς ετησίως παράγονται περί τις 100-120 ταινίες όλων των ειδών. Στην κινηματογραφική αυτή έκρηξη συνετέλεσε και η μακραίωνη καλλιτεχνική παράδοση της χώρας στην ποίηση ,  τη λογοτεχνία, την μουσική και τις εικαστικές τέχνες.

Αν και άγνωστος στη δύση μέχρι πρόσφατα, ο ιρανικός κινηματογράφος εξελίχθηκε σε μια ζωντανή και δημοφιλή καλλιτεχνική έκφραση, συγκροτώντας πλέον  μια ισχυρή βιομηχανία. Πολλές από τις ταινίες του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία και μνείες σε διεθνή φεστιβάλ, προσελκύοντας τον θαυμασμό του παγκόσμιου κοινού.

Το Ιρανικό σινεμά, με τα χρόνια, διαμόρφωσε κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία σχετίζονταν με την ηλικία των θεατών στους οποίους κατ’ αρχάς απευθυνόταν, δηλαδή στα παιδιά (σ.σ. το Ιράν έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανηλίκων στο συνολικό πληθυσμό): «εμμονή» στην αφήγηση απλών και κατανοητών ιστοριών, σκηνοθετική λιτότητα, ανθρωποκεντρισμός και έντονο το στοιχείο του συναισθήματος. Η θέση των παιδιών ως πρωταγωνιστών σ’ αυτές τις ταινίες, αλλά και η παρουσία πολλών ερασιτεχνών ηθοποιών δημιούργησε ένα σινεμά από το οποίο απουσίαζε η αυτοπροβολή του ηθοποιού-σταρ και η επιτήδευση στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία.

Αν και το κοινό σήμερα είναι περισσότερο εξοικειωμένο με διάσημους, διεθνούς εμβέλειας σκηνοθέτες όπως ο Αμπάς Κιαροστάμι και ο Ασγκάρ Φαραντί, υπάρχουν πολλοί ακόμα διακεκριμένοι Ιρανοί σκηνοθέτες που αξίζει κανείς να γνωρίσει τη δουλειά τους. Ανάμεσά τους οι Ρεζά Μιρκαριμί, Εμπραχίμ Χαταμικιά, Μασούντ Κιμιαεϊ, Μανί Χαγκιγκί, Μπαχράμ Ταβακολί, Πουραν Ντεραχσαντε και άλλοι.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν οκτώ ιρανικές ταινίες (έξι μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ) παραγωγής των τελευταίων ετών, που πραγματεύονται  πτυχές της καθημερινής ζωής σε διάφορα μέρη του Ιράν και εστιάζουν στον Άνθρωπο με τον τρόπο του ποιητικού, αισθητικού, χαμηλόφωνου, διεισδυτικού και ουμανιστικού ιρανικού κινηματογράφου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους εθνικούς κινηματογράφους στον κόσμο. Οι ώρες των προβολών θα είναι στις 6 μ.μ., 8 μ.μ. και 10 μ.μ. , με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα προβληθούν ,με πληροφορίες για το θέμα τους και τους σκηνοθέτες τους :

  1. Εδώ χωρίς εμένα / Μυθοπλασία / Ιρανική, 2011, 100’

Βασισμένη στο Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς, η ταινία αφηγείται λεπτομερώς την ιστορία του Yalda, ενός ανάπηρου κοριτσιού που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συλλογή γυάλινων ζώων και κρατάει μυστική την έλξη της για τον Ρέζα, τον καλύτερο φίλο του αδελφού της. Ο αδελφός της αΈχσαν, του οποίου η αφήγηση μας συνοδεύει στην ταινία, γράφει ποίηση και ονειρεύεται απεγνωσμένα τη φυγή του από το Ιράν. Ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας και ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του στοιχειώνοντας κινηματογράφους και βλέποντας παλιές ταινίες ξανά και ξανά. Η Φαριντέ από την άλλη μεριά κάνει δύο δουλειές για να βοηθήσει την οικογένειά της. Η Φαριντέ είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που αλληλεπιδρά με τις βάναυσες συνθήκες του Ιράν και δέχεται πρόθυμα την πρόκληση. Η Φαριντέ είναι ίσως ο πιο αλλαγμένος χαρακτήρας από το αρχικό έργο του Ουίλιαμς.

Σκηνοθεσία: Μπαχράμ Ταβακολί

Ηθοποιοί: Φατεμέχ Μοταμέντ-Αρία/Πάρσα Πιροζφάρ/Νεγκάρ Τζαβαχεριάν / Σαμπέρ Αμπάρ

Μετάφραση: Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Υπότιτλοι: Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Bahram Tavakoli

Γεννήθηκε το 1976 στην Τεχεράνη και πραγματοποίησε σπουδές Θεάτρου και Σεναρίου. Έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Montréal World Film Festival το 2001 με την ταινία Here Without Me και το Fajr Film Festival του Ιράν.
Φιλμογραφία: Barefoot In Heaven (Pa berahne dar behesht,  2007), Here Without Me (Inja bedoone man, 2011), I Am Diego Maradona  (Man Diego Mara Hastam, 2015), A Walk In The Fog (Parse Dar Meh,  2010), The Shallow Yellow Sky (Asemane Zarde Kam Omgh, 2013), The Stranger (Biganeh , 2014).

  1. Τόσο απλά / Μυθοπλασία / Ιρανική2008, / 97′

toso-apla

Η ταινία απεικονίζει μια μέρα στη ζωή της Tahereh η οποία μοιράζεται ανάμεσα σε διάφορους ρόλους όπως αυτός της αφοσιωμένης νοικοκυράς, της χρήσιμης γειτόνισσας και ενός εξυπηρετικού ατόμου. Η Tahereh αισθάνεται ότι είναι απαρατήρητη από όλους και κυρίως από τη δική της οικογένεια. Πρόκειται για μια ταινία που σκιαγραφεί τα εσωτερικά συναισθήματα μιας απλής καθημερινής Ιρανής. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Golden George στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Σκηνοθεσία: Σεγιέντ Ρεζά Μιρκαριμί

Ηθοποιοί: Σαφά Αγκαζανί / Παρβανέχ Αχμαντί / Αχμάντ Ακεσχτέχ

Μετάφραση: Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Υπότιτλοι: Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Reza Mirkarimi

Γεννήθηκε το 1967 και είναι απόφοιτος γραφιστικής της Σχολής Καλών Τεχνών της Τεχεράνης. Στην κινηματογραφική παραγωγή εισήλθε το 1987 με τη μικρού μήκους ταινία For Him, ενώ ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλου μήκους The Child and The Soldier (Koudak va sarbaz) το 2000. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό φεστιβάλ, λαμβάνοντας αρκετές διακρίσεις (Tokyo International Film Festival, Moscow International Film Festival, επίσημη συμμετοχή του Ιράν στα 85α βραβεία Όσκαρ κ.ά.). Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες Under The Moonlight (Zir-e noor-e maah, 2001), So Close So Far (Kheili dour, kheili nazdik, 2005), As Simple As That (Be hamin sadegi, 2008), Daughter (Dokhtar, 2016).

  1. Ένας κύβος ζάχαρης / Μυθοπλασία / Ιράν, 2011, 116′  

cube-sugarΗ Pasandideh ζει με την οικογένεια της σε ένα παλιό σπίτι μίας παλιάς πόλης και πρόκειται να παντρευτεί σύντομα τον εγγονό μιας φιλικής τους οικογένειας, ο οποίος είναι φοιτητής στο εξωτερικό. Από την άλλη μεριά ο Hormoz, σύζυγος της αδερφής της, αποφυλακίστηκε πρόσφατα και με τη βοήθεια του Hamid, συζύγου της άλλης αδελφής της, προσπαθεί να βρει έναν θησαυρό στο παλιό σπίτι της οικογένειας καθώς εξελίσσεται ο γάμος.

Η ταινία είχε επιλεχθεί ως η επίσημη Ιρανική συμμετοχή για την κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 85α Βραβεία Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Σεγιέντ Ρεζά Μιρκαριμί

Ηθοποιοί: Ρεζά Κιανιάν / Νεγκάρ Τζαβαχεριάν / Φαρχάντ Ασλανί

Μετάφραση: Τζίνα Ζορμπά

Υπότιτλοι: Σεγιέντ Αλή Καρατζή 

Reza Mirkarimi

Γεννήθηκε το 1967 και είναι απόφοιτος γραφιστικής της Σχολής Καλών Τεχνών της Τεχεράνης. Στην κινηματογραφική παραγωγή εισήλθε το 1987 με τη μικρού μήκους ταινία For Him, ενώ ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλου μήκους The Child and The Soldier (Koudak va sarbaz) το 2000. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό φεστιβάλ, λαμβάνοντας αρκετές διακρίσεις (Tokyo International Film Festival, Moscow International Film Festival, επίσημη συμμετοχή του Ιράν στα 85α βραβεία Όσκαρ κ.ά.). Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες Under The Moonlight (Zir-e noor-e maah, 2001), So Close So Far (Kheili dour, kheili nazdik, 2005), As Simple As That (Be hamin sadegi, 2008), Daughter (Dokhtar, 2016).

  1. Πισίνα ζωγραφικής / Μυθοπλασία / Ιρανική, 2013, 95′

H Maryam και o Reza προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο στη ζωή τους, αλλά συναντούν πολλά εμπόδια που οφείλονται στη νοητική υστέρηση και των δύο. Ο γιος τους Soheil γεννήθηκε χωρίς την ίδια ιδιαιτερότητα και αρχικά δεν συνειδητοποιεί πόσο διαφέρουν οι γονείς του από τους άλλους ενήλικες, μέχρι που αρχίζει να μεγαλώνει. Αυτό οδηγεί σε επιπλοκές όταν οι δάσκαλοί του ζητήσουν από τη μητέρα του να έρθει στο σχολείο για μια συνάντηση δασκάλων-γονέων, όπου ο Soheil φοβάται ότι οι γονείς του θα τον ντροπιάσουν. Έτσι, ο Soheil περνάει όλο και περισσότερο χρόνο με τον Amirali, το γιο του δασκάλου του, και τελικά μετακομίζει μαζί τους, αφότου ο πατέρας του χάσει τη δουλειά του.

Σκηνοθεσία: Ναζιάρ Μιρί

Ηθοποιοί : Σαχάμπ Χοζεινί / Νεγκάρ Τζαβαχεριάν

Μετάφραση: Τζίνα Ζορμπά

Υπότιτλοι: Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Naziar Miri

Γεννήθηκε το 1974 στη Darband της Τεχεράνης. Αφού πραγματοποίησε σπουδές μοντάζ, εργάστηκε ως editor και βοηθός στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η πρώτη του ταινία είναι το Unfinished Song (Qateh-ye natamam) του 2000 και ακολούθησαν άλλες πέντε παραγωγές, συμπληρώνοντας τη μέχρι τώρα φιλμογραφία του: Gradually (Qateh-ye natamam, 2005), Reward of Silence (Padashe sokoot, 2006), The Book of Law (Ketabe Ghanoon, 2008) Felicity Land (Saadat Abad, 2011), The Painting Pool (Howze Naghashi, 2013), Sara and Ayda (Sara va Ayda, 2017). Έχει διακριθεί στο Farj International Film Festival, στα Asia Pacific Screen Awards, στο Iranian Feast of Cinema κ.ά.

  1. Κουράγιο / Μυθοπλασία / Ιρανική, 2013, 93’

kouragioH Maryam, αφού έφυγε από το Ιράν για τον Καναδά με την οικογένειά της στην ηλικία των πέντε ετών, επιστρέφει στην πατρίδα της, για χάρη του Roman, του ανέμελου γεωλόγου συζύγου της. Παρασυρμένοι από την συνεχόμενη αναζήτηση περιπέτειας του Roman, οργανώνουν ένα αυτοσχέδιο οδικό ταξίδι, με οδηγό τον παιδαριώδη και χαρούμενο Morteza. Στο ταξίδι συναινεί διστακτικά πέρα από τη Maryam και ο Hossein, ο μελαγχολικός ξάδελφος του Morteza. Η απίθανη αυτή τετράδα αναχωρεί με ένα παλιό VW Camper βαν διασχίζοντας την Ιρανική έρημο προς αναζήτηση του Kalut. Μια άτυχη πορεία των γεγονότων οδηγεί τους τέσσερεις να μείνουν στο σπίτι της φιλόξενης κυρίας Χακίμ, όπου ένας απρόβλεπτος δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στον Hossein και την Mariam. Αυτό που ξεκίνησε ως μια βόλτα στα αξιοθέατα καταλήγει σε ένα απρόσμενο προσωπικό ταξίδι που ξανανάβει μια σφοδρή επιθυμία για τη ζωή καθαυτή.

Σκηνοθεσία: Αφσχίν Χασεμί – Μοχσέν Γκαραί

Ηθοποιοί: Γκογκά Μπαγιάτ / Τζαλάλ Φατεμί / Γιαντολλάχ Σαντμανί / Ρόγια Αφσχάρ / Χεσάμ Μαχμουντί / Νεγκάρ Χασάνζαντέχ

Μετάφραση: Τζίνα Ζορμπά

Υπότιτλοι: Σεγιέντ Αλή Καρατζή 

Afshin Hashemi

Γεννήθηκε το 1975 στην Τεχεράνη και είναι ηθοποιός, καθώς και σκηνοθέτης. Σπούδασε χημικός μηχανικός και ακολούθως πραγματοποίησε σπουδές σκηνοθεσίας στο τμήμα Theater Cinema του Tehran Art University. Η κινηματογραφική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 2004. Έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες: Soft Voice (2016), Temporary Passage (Gozar Movaghat, 2016), Don’t Be Tired! (Khaste Nabashid!, 2013).

Mohsen Gharaei

Γεννημένος το 1984 στο Behshahr του Ιράν, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως βοηθός σκηνοθέτη και προγραμματιστής. Το Don’t Be Tired!  του 2013 αποτελεί την πρώτη του ταινία. Ακολούθησε το Blockage (Sade Ma’bar, 2017), το οποίο συμπεριλήφθηκε στο 22ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Busan.

  1. Ο Κύριος Γιούσεφ / Μυθοπλασία / Ιράν, 2010, 140’

Ένας άντρας ζει με τη μοναδική του κόρη και κάνει ό, τι μπορεί για να ζήσει και για την κόρη του ελπίζοντας ότι θα είναι δική του για πάντα. Αλλά μια παρανόηση καθιστά τα πράγματα πολύ περίπλοκα γι ‘αυτόν.

Σκηνοθεσία: Αλή Ραφή

Ηθοποιοί: Σαμπέρ Αμπάρ / Πεγκάχ Αχανγκαρανί / Σεταρέχ Εσκανταρί

Μετάφραση:  Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Υποτιτλισμός: Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Ali Rafie

Γεννήθηκε το 1938 στο Ισφαχάν του Ιράν και είναι κυρίως γνωστός για τη δραστηριότητά του στον θεατρικό χώρο. Σπούδασε Κοινωνιολογία, καθώς και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Συμμετέχει ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και σκηνογράφος σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία The Fish Fall in Love (Mahiha ashegh mishavand) το 2008 και το Agha Yousef το 2001.

  1. Το Τελευταίο Δείπνο / Ντοκιμαντέρ / Ιράν, 2017, 70’

Το ντοκιμαντέρ «Το Τελευταίο Δείπνο» γυρίστηκε στο αρχαίο χριστιανικό χωριό που ονομάζεται Μααλούλα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό και μετράει χιλιάδες  χρόνια ιστορίας.

Οι κάτοικοι της πόλης αυτής, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μιλούν τα αραμαϊκά, την γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Η Μααλούλα έχει περίπου 40 εκκλησιές και μοναστήρια όπου κάθε χρόνο προσκυνητές από διάφορα σημεία του κόσμου ταξίδευαν για να προσκυνήσουν αλλά και να βιώσουν την ομορφιά του ιστορικού αυτού χωριού.

Κατά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία το χωριό δέχτηκε επίθεση από ορισμένους εξτρεμιστές μουσουλμάνους που ονομάζονται Jabhat al-Nusra. Μπήκαν στο χωριό εξαπατώντας με χρήματα κάποιους μουσουλμάνους κατοίκους και επιτέθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο στους ανθρώπους του χωριού. Τέτοια ήταν η μανία τους που δεν έδειξαν έλεος ούτε στις αθώες γυναίκες και τα παιδιά. Έκαψαν τις εκκλησίες, λεηλάτησαν τα αρχαία αντικείμενα που βρίσκονταν στα μοναστήρια και έκαναν ασεβείς πράξεις στις εικόνες του Χριστού (AS) και της Παναγίας (AS). Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό , δεν σταμάτησαν εκεί.  Μπήκαν στο μοναστήρι Ταγκλα  όπου ζούσαν μερικές μοναχές μαζί με κάποια εγκαταλελειμμένα παιδιά με σκοπό να τις εκδιώξουν. Εκείνες όμως παρά τους συνεχόμενους πυροβολισμούς δεν έφυγαν από την πόλη και αποφάσισαν ότι αν ήταν να πεθάνουν θα πέθαιναν στην πόλη τους.

Σκηνοθεσία: Μοχάμμαντ Γκανεφάρντ

Μετάφραση: Τζίνα Ζορμπά

Υπότιτλοι: Σεγιέντ Αλή Καρατζή 

Mohammad Ghanefard

Απόφοιτος κινηματογραφικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, o Mohammad Ghanefard είναι παραγωγός σε περισσότερες από είκοσι ταινίες και ντοκιμαντέρ. Το Last Supper προβλήθηκε στο μη διαγωνιστικό τμήμα του 35ου Fajr International Film Festival στο πλαίσιο αφιερώματος σε ταινίες για τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία στο Ιράν και τη Συρία, καθώς και στο 10ο Cinema Verite, το κυριότερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Ιράν.

  1. Ο αέρας της Άνοιξης / Ντοκιμαντέρ / Ιράν, 2015, 20’

Το ντοκιμαντέρ Spring Wind του Φαζίν Ρεζαγιάν είναι μια παραγωγή του Υπουργείου Τουρισμού του Ιράν που παρουσιάζει τα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας με έναν απόλυτα ποιητικό τρόπο.

Μετάφραση: Τζίνα Ζορμπά

Τπότιτλοι: Σεγιέντ Αλή Καρατζή

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *