ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

IMMF2019: Αφιέρωμα με θέμα την τεχνολογία στον κινηματογράφο

Το International Micro μ Festival 2019 φιλοξενεί για τέταρτη φορά ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο “Micro Future: Η τεχνολογία του αύριο” ξεκινώντας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όντας πλέον κομμάτι του φεστιβάλ, η ενότητα του Ειδικού Αφιερώματος έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για θέματα της κοινωνίας, πάντα μέσα από μια κινηματογραφική σκοπιά. Πιο συγκεκριμένα, το Αφιέρωμα αποτελείται από δύο μέρη, αρχικά την διεξαγωγή μίας ζωντανής ομιλίας – παρουσίασης και στη συνέχεια ακολουθεί το κινηματογραφικό μέρος του Ειδικού Αφιερώματος το οποίο περιλαμβάνει την προβολή ταινιών μικρού μήκους, που συνάδουν με την εκάστοτε θεματική.

Φέτος, θέλοντας να προσεγγίσουμε πιο βαθιά τον κινηματογράφο και να μάθουμε όλη τη διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας, δημιουργήσαμε μια ζωντανή ομιλία με τίτλο “Η τεχνολογία στον κινηματογράφο” όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου θα μας ενημερώσουν για τις καινοτόμες πρακτικές που αναπτύσσονται σε διεθνές επίπεδο και τον τρόπο που μπορούμε εμείς να τις χρησιμοποιήσουμε.

Αναλυτικότερα, η ομιλία προσανατολίζεται σε τρεις άξονες:
1)Την συμβολή της τεχνολογίας στη δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας
2) Τις τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα της προβολής των ταινιών
3) Στην κοινωνική πλευρά του κινηματογράφου, που καλύπτουν όλο το φάσμα της έβδομης τέχνης και που θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη σε ανθρώπους του χώρου και μη.

Οι κεντρικοί ομιλητές που θα πλαισιώσουν την παρουσίαση είναι οι εξής:
Μιχάλης Χαραλαμπίδης – Σκηνοθέτης
Νικόλας Δρίζης – Art Director/ VFX Animator
Vera Arma – Διευθύντρια της ARTIS Project

Μετά την λήξη της συζήτησης θα προβληθούν οι ταινίες του αφιερώματος, με ελληνικούς υπότιτλους. Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:
1) Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
2) Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
3) Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
4) Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *