ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

10ο International Micro μ Festival – Άνοιξαν οι συμμετοχές για την φετινή διοργάνωση

Η ομάδα του Micro μ Festival, με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξώντας για το μέλλον,  απευθύνει το καθιερωμένο κάλεσμα προς τους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τη δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν στο επετειακό  10ο Micro μ Festival.

Με αισιοδοξία και ευελπιστώντας σε μια όσο το δυνατόν γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα, το 10ο Micro μ Festival πρόκειται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του Φθινοπώρου του 2020, περιλαμβάνοντας μια σειρά ξεχωριστών ή ομαδοποιημένων σε μερικές περιπτώσεις δράσεων σε 10 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο τόσο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους, όσο και την προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας των πόλεων αυτών.

Οι δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα προκριθούν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν ταυτόχρονα στις 10 πόλεις του δικτύου του και η διοργάνωση θα κορυφωθεί με την απονομή του βραβείου στον νικητή σκηνοθέτη, το οποίο αποτελεί, όπως κάθε χρόνο, σημαντική στήριξη για την επόμενη ταινία του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες,  να κατεβάσουν τους όρους και τη φόρμα συμμετοχής από το επίσημο site του φεστιβάλ (www.micromfestival.gr). Να σημειωθεί πως  έγκυρες θα θεωρηθούν οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ως την 15η Ιουλίου 2020.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *