ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (INSIDE OUT 2)

H Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και ξαφνικά όλα ανατρέπονται στο αρχηγείο του μυαλού που κουβαλάει. Στο αρχηγείο των συναισθημάτων της όπου χειρίζεται η Χαρά μαζί με την Λύπη, τον Θυμό, τον Φόβο και την Αηδία, θα γίνουν σαρωτικές ανακατατάξεις όταν θα εμφανιστούν τα νέα συναισθήματα η Ντροπή και η Βαρεμάρα, η Ζήλια, ακόμα και η απρόσκλητη Νοσταλγία που έρχεται ακάλεστη αλλά φεύγει κατευθείαν, καθώς και η Ανησυχία (Anxiety) η οποία θα θελήσει να πάρει τα ηνία και να μεταβάλει το σύνολο των πεποιθήσεων της Ράιλι και να στείλει εξορία τα υπόλοιπα συναισθήματα της.

Μετά την βράβευση με το Oscar καλύτερου animation το 2015 για τα ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ και την επιβεβαίωση του σαν μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της τελευταίας δεκαετίας (και ίσως παραπάνω), η συνέχεια της ταινίας έρχεται εννέα χρόνια μετά φέρνοντας την πιασάρικη ιδέα της εφηβείας και των νέων συναισθημάτων, η οποία όμως δυστυχώς δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε η πρώτη ταινία. Αν και ο χαρακτήρας της Ανησυχίας που κατατροπώνει και παίρνει τα ηνία από την Χαρά είναι απόλυτα επιτυχημένος (αν και λίγο πρόχειρος εμφανισιακά), η ιστορία δείχνει να κολλάει στο πως αυτό επηρεάζει την Ράιλι κυρίως με μία αδικαιολόγητη εμμονή με τo αγώνισμα του Χόκει, που περιορίζει τόσο πολύ την ταινία, και σε συνδυασμό με το άτολμο του σεναρίου οδηγεί σε γνωστά κλισέ, πράγμα που έλειπε εντελώς από την πρώτη ταινία.

Άκρως εμπνευσμένες και επιτυχημένες σεκάνς (όπως αυτή με τον σεισμό που προκαλεί ο σαρκασμός) και η σαν cameo εμφάνιση της γαλλίδας Ανίας (με την φωνή της Αντέλ Εξαρχόπουλος) και της γιαγιάς Νοσταλγίας, δίνουν πόντους στην ταινία αλλά ταυτόχρονα πλατειάζουν την υπόθεση από την οποία λείπει η επική Οδύσσεια συναισθημάτων της πρώτης ταινίας. Η ιδέα της συνεργασίας όλων των συναισθημάτων προκειμένου να ισορροπήσει η Ράιλι, βάζοντας την Anxiety να υπάρχει μεν αλλά καθήμενη σε καταστολή πάνω σε μία καρέκλα, δεν μπορούν να πλαισιωθούν σωστά από μία δράση η οποία στην τελική δεν είναι καν παιδική αλλά δεν μπορεί να απευθυνθεί ούτε και σε έφηβους.

Ευχάριστα αλλά χωρίς να τολμάνε ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 καταφέρνουν να παραδώσουν μία ταινία κινουμένων σχεδίων στο υψηλό επίπεδο της Pixar αλλά αποτυγχάνουν πλήρως να συνεχίσουν την αριστουργηματική δουλειά της πρώτης ταινίας. Αν πάει καλά και εισπρακτικά, ευχόμαστε να επανορθώσει στο τρίτο μέρος της ενηλικίωσης (αλλά τότε δεν θα μιλάμε για παιδική ταινία).

H ταινία κυκλοφορεί 13 Ιουνίου σε διανομή Feelgood

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *