ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

John Wick: Κεφάλαιο 3 (John Wick: Parabellum)

wick3-001

3popcorn

Απενοχοποιημένη δράση προσφέρει ετούτη εδώ η δεύτερη συνέχεια της περιπέτειας Τζον Γουίκ με τον Κιάνου Ριβς σε ρόλο εκτελεστή που τα βάζει με όλους (κυριολεκτικά) και με όλα, σε ένα σύστημα γεμάτο κανόνες, μάρκες, χρωστούμενα, τράπεζες και… θάνατο.

Η τρίτη ταινία της σειράς συνεχίζει την υπόθεση από εκεί ακριβώς που είχε σταματήσει η δεύτερη ταινία. Ο Τζον Γουίκ έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο σε «ιερό» έδαφος και βρίσκεται εξοστρακισμένος. Τώρα όλοι οι εκτελεστές του κόσμου έχουν τη δυνατότητα να τον κυνηγήσουν για ένα τεράστιο ποσό. Εκείνος θα μαζέψει τις δυνάμεις του, θα προσπαθήσει να σκοτώσει για να επιβιώσει, βρίσκοντας στήριξη σε ελάχιστους ανθρώπους. Την ίδια ώρα, η Υψηλή Τράπεζα, η οποία είναι αυτή που ορίζει τους κανόνες, αναζητά ενόχους για τα «παραστρατήματα» του Τζον Γουίκ.

wick3-002

Η καλύτερη, ίσως, ταινία της τριλογίας, διαθέτει μπόλικες δόσεις αίματος -αρκεί να αντέχει κανείς τη βία-, ευφάνταστες και στυλιζαρισμένες σκηνές δράσης (μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα άλογο και κάμποσα σκυλιά), και ένα αμέτρητο bodycount. Ναι, δεν λείπει το χιούμορ από την ταινία. Εάν σε αυτό προστεθεί το υψηλό επίπεδο παραγωγής, η εντυπωσιακή δουλειά που έχει γίνει σε φωτογραφία και μουσική, τότε μιλάμε για μια χορταστική περιπέτεια, με σχηματική υπόθεση. Δεν έχει σημασία: η σειρά ταινιών Τζον Γουίκ έχει μια υποτυπώδη πλοκή που της δίνει τη δυνατότητα -κοινού και box office θέλοντος- να συνεχίζεται σχεδόν επ’ άπειρον.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *