ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

O Johnny English ξαναχτυπά (Johnny English Strikes Again)

Johnny-English-Strikes-Again-

one-half-popcorn

 

 

Έπειτα από μεγάλη cyber επίθεση στα συστήματα της Αγγλικής άμυνας, όλοι οι μυστικοί πράκτορες της Mi6 αποκαλύπτονται. Οι ελπίδες για να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από αυτό και για να σωθεί ο κόσμος είναι ένας παλαιός μυστικός πράκτορας, ο γνωστός μας Johnny English.

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη ταινία Johhny English που συνέστησε τον Rowan Atkinson ως πράκτορα της Mi6 που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα του αλλά πάντα φέρει εις πέρας υποθέσεις και σώζει τον κόσμο από την καταστροφή. Και εφτά από την δεύτερη ταινία. Το κουρασμένο πλέον franchise της συγκεκριμένης σειράς ταινιών, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο παρά αστείες αλλά κλισέ και χιλιοειδωμένες καταστάσεις (μεταμφιεσμένοι πράκτορες σε γκαρσόνια που καταστρέφουν εστιατόρια) και περιπέτειες του ήρωα, που λες και βγήκαν κινηματογραφικά από προηγούμενες δεκαετίες. Θα μπορούσε να γίνει μια ταινία ρετρό αισθητικής αλλά αυτό είναι μια άλλη ανάλυση.

Johnny English strikes again

Αν και το σενάριο κλείνει εύστοχα το μάτι- υπερανάπτυξη τεχνολογίας και social media εναντίον πατροπαράδοτων τεχνικών και συνηθειών- η ταινία μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε με τον πλέον πρόχειρο τρόπο. Δίπλα στον Rowan Atkinson σε ρόλο δευτεράντζας Bond Girl η Olga Kyrylengo, μοιάζει να κρατάει το όπλο σαν να κρατάει νεροπίστολο και η Emma Thompson στον ρόλο της Πρωθυπουργού δεν δείχνει να το διασκεδάζει όπως σε προηγούμενες παρόμοιες συμμετοχές της.

Προορισμένο να ευχαριστήσει τον Άγγλο μέσο θεατή και τους λάτρεις της δευτεροκλασάτης κωμωδίας για κατοίκον κατανάλωση Σάββατο μεσημέρι, αυτός ο Johnny English βλέπεται απλά στα 88 λεπτά του αλλά χρειάζεται άμεσα ή ανανέωση ή πλήρη εξουδετέρωση από το κινηματογραφικό σύμπαν.

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *