ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διπλή μαστεκτομή έκανε η Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε στους New York Times πως έκανε διπλή μαστεκτομή για να αποφύγει τον καρκίνο του μαστού.

Όπως αναφέρει η ηθοποιός στη μαρτυρία της, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι είχε πιθανότητα 87% να νοσήσει από καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητες για καρκίνο των ωοθηκών, καθώς είχε το «ελαττωματικό» γονίδιο BRCA1, που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Αυτό μαζί με το γεγονός πως η μητέρα της είχε πεθάνει από καρκίνο στα 56 της χρόνια οδήγησε την Τζολί στην απόφαση της διπλής μαστεκτομής.

H Tζολί έγραψε τη μαρτυρία της στους ΝΥΤ για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική.

«Για κάθε γυναίκα που το διαβάζει αυτό, θέλω να γνωρίζει ότι έχει επιλογές. Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να εξεταστούν και να αναζητήσουν πληροφορίες για τις επιλογές που έχουν» αναφέρει στο κείμενό της.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

2 σκέψεις σχετικά με το “Διπλή μαστεκτομή έκανε η Αντζελίνα Τζολί

  • Δυστυχώς άλλη μια περιπέτεια υγείας για τη δημοφιλή ηθοποιό, μετά από τα ψυχολογικά προβλήματα που πέρασε και τη νευρική ανορεξία. Περαστικά να ευχηθούμε. Επίσης, μπράβο της που δεν το έκρυψε και μίλησε σε όλες τις γυναίκες δείχνοντας ότι για την υγεία πρέπει μερικές φορές να παίρνουμε γενναίες αποφάσεις. Η μαστεκτομή είναι ζήτημα δύσκολο για κάθε γυναίκα, πόσο μάλλον για την Ατζελίνα που για χρόνια αποτελεί sex symbol!
    Μια ταινία αναφοράς που μου έρχεται άμεσα σχεδόν στο μυαλό, “The Burning Plan” (2008) με την Κιμ Μπάσιντζερ σε φοβερή ερμηνεία. Επίκαιρο και λόγω ημέρας της μητέρας που πέρασε, με τη δυνατή σχέσης μητέρας και κόρης που παρουσιάζει, με τη Σαρλίζ Θερόν.

    Σχολιάστε
  • Το ίδιο αυτό χειρουργείο πήγε κάποτε να κάνει η μεγάλη Έλλη Λαμπέτη στην Αμερική, μιας και είχε ιστορικό καρκίνου του μαστού και θανάτων, σε όλη της την οικογένεια. Δεν το έκανε, γιατί φτάνοντας στην Αμερική πληροφορήθηκε πως ο γιατρός της πέθανε ξαφνικά. Τελικά, δεν προσβλήθηκε ποτέ από τον καρκίνο αυτού του τύπου… Όπως και να χει είναι ακρωτηριασμός για μια γυναίκα με το πένθος που συνεπάγεται. Εύχομαι, η Α. Τζολί να ναι καλά στην υγεία της…

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *