ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Kinderdocs: Ντοκιμαντέρ για παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ξεκινά ο τρίτος κύκλος του KinderDocs, ενός Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με βραβευμένες poster[A3]ταινίες για παιδιά και νέους.

Τα ντοκιμαντέρ καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεματικής, όπως εφηβεία, φιλία, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, μετανάστευση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίκτυο, περιβάλλον. Κάθε ταινία, έμπνευση για δημιουργικό διάλογο και δράσεις, με στόχο τη δημιουργία των νέων, σκεπτόμενων θεατών του αύριο, σήμερα.

Η φετινή διοργάνωση, από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Απρίλιο 2019, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα) και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, IDFA (Ολλανδία) και doxs! (Γερμανία).

Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα και γίνονται καθημερινές για τα σχολεία και σαββατοκύριακα για το κοινό. Ο τρίτος κύκλος προβολών ξεκινάει στις 21 Οκτωβρίου με την προβολή του ντοκιμαντέρ More Human than Human των Τόμι Παλότα και Φέμκε Γουόλτινγκ.

Το Φεστιβάλ διαρκεί έως το τέλος Απριλίου του 2019. Αναλυτικό πρόγραμμα www.kinderdocs.com.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *