ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Έως 14 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής ελληνικών ταινιών για συμμετοχή στα Όσκαρ

Τη διαδικασία συμμετοχής για την επιλογή του ελληνικού κινηματογραφικού έργου, το οποίο θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 90ής διοργάνωσης Βραβείων OSCAR, διεκδικώντας το OSCAR ξενόγλωσσης ταινίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία έως τις 14 Ιουλίου για την υποβολή της συμμετοχής τους.

oscar 2015 host 003

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη και έγκυρη η συμμετοχή κινηματογραφικού έργου στην διαδικασία επιλογής, θα πρέπει να υποβληθούν τα εξής στοιχεία:

-Αίτηση του παραγωγού της κινηματογραφικής ταινίας με πρωτότυπη υπογραφή.
-Ο ακριβής τίτλος της ταινίας, η διάρκεια και το είδος της (μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια).
-Στοιχεία των συντελεστών της κινηματογραφικής ταινίας που υποβάλλεται, με συνημμένο το πιστοποιητικό ελληνικότητας.
-Παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι η πρώτη, επίσημη διανομή της ταινίας έγινε για επτά διαδοχικές μέρες σε αίθουσα εμπορικού κινηματογράφου με εισιτήριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email με τα στοιχεία τους στις εξής δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις: tmkom@culture.gr και sgialama@culture.gr.

suntan

Σημειώνεται ότι η νικήτρια ταινία στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποτελεί την πρόταση της ΕΑΚ προς το υπουργείο για τα OSCAR. Επιτροπή του υπουργείου θα κληθεί να επικυρώσει ή να επιλέξει άλλη ταινία για τα OSCAR. Φέτος νικήτρια ταινία ήταν το Suntan.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *