ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αστακομανία στο Λονδίνο

Συναντώντας το Lobster (παντού) στο Λονδίνο:

Lobster_POSTER_70x100_grΠαρά την περιορισμένη κυκλοφορία του, σε μόλις 75 αίθουσες του Λονδίνου, το Lobster του Γιώργου Λάνθιμου, τα πήγε περίφημα, σκαρφαλώνοντας στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης, αναγκάζοντας το The Guardian να το ονομάσει ένα μεγάλο «arthouse hit». H ταινία μόνο στο πρώτο Σαββατοκύριακο κατάφερε να ξεπεράσει τις £230,000 (συγκριτικά, ο Κυνόδοντας συνέλεξε £180,000 στο συνολικό διάστημα που προβλήθηκε).

Την εβδομάδα που ήταν στα φόρτε του το BFI LFF, το φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου και ήμασταν κι εμείς εκεί, συνέβη η ευτυχής συγκυρία, το Lobster του Γιώργου Λάνθιμου να κυκλοφορήσει και στις βρετανικές αίθουσες, δυο μέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ.

Έτσι, είμασταν τυχεροί, να δούμε όλη την πόλη, τον υπόγειο σιδηρόδρομο, τους δρόμους, να γεμίζουν αφίσες της ταινίας και να ζήσουμε από κοντά το ενδιαφέρον, τον ενθουσιασμό, αλλά και την αγάπη που έδειξε ο κόσμος στην ταινία, τόσο οι απλοί θεατές όσο και οι περισσότεροι κριτικοί που μιλούσαν ενθουσιασμένοι για τον Αστακό, μετά τη δημοσιογραφική της προβολή.

Πραγματικά, για το Lobster έγινε πολύ έξυπνη προώθηση, που βοήθησε τη φήμη της ταινίας, που με το word of (από στόμα σε στόμα) είχε εξαπλωθεί στο Λονδίνο. Ας δούμε πέντε ωραία παραδείγματα μέσα από εικόνες:

lostermania 002
Ο Αστακός φιγουράρει πάνω στην είσοδο του Ritzy Cinema στο Brixton
lostermania 001
Το Picturehouse Central αλλάζει την επιγραφή του για το Lobster
lostermania 004
Ξανασυναντήσαμε τον Αστακό στις χαρτοπετσέτες του κυλικείου, έξω από τις αίθουσες του Curzon Maifair
lostermania 003
Οι δυο πρωταγωνιστές του Αστακού μας αγκαλιάζουν όταν πλένουμε τα χέρια μας, στους νυπτήρες του BFI Southbank
lostermania 005
Αλλά ούτε στην τουαλέτα του VUE δε μπορούμε να μείνουμε μόνοι μας, καθώς κλείνοντας την πόρτα βλέπουμε…

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *