ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη

Με τον γνωστό τρόπο κινηματογράφησης του Ζάπα, κάμερα στο χέρι, γρήγορες εναλλαγές πλάνων, χρήση του zoom, o δημιουργός του The last porn movie και H Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας ασχολήθηκε αυτήν την φορά με την παθογένεια της αγάπης.

love-love-love

Μ’ ένα αξιόλογο cast που συμπεριλαμβάνει τους Αγγελική Παπαθεμελή, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νικολίτσα Ντρίζη, Μάρα Δαρμουσλή κι ο Αγγελος Βαλέρας, Δημήτρη Πουλικάκο, Ερρίκο Λίτση, Κατερίνα Λάσπα, κ.α, το Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη μας ξενάγησε σ’ ένα κόσμο που δεν θέλουμε να ξέρουμε ότι υπάρχει. Εκεί όπου η βία και ο πληρωμένος έρωτας αποτελούν μέρος της ερωτικής δέσμευσης και όχι εχθροί της.

Με low budget φωτογραφία, και παρ’ όλα κάποιες ερμηνευτικές υπερβολές, η νέα δημιουργία του Κώστα Ζάππα είναι ακόμα μια σκληρή και χωρίς φόβο και αναστολές ανάλυση της έννοιας της αγάπης.

Γιώτα Τσιορβά

Θυμάται τον εαυτό της να κλαίει επειδή η μαμά της δεν ήθελε να την πάει να δει το «Μπάμπι το Ελαφάκι»... Σκασίλα της για το ελαφάκι, σινεμά ήθελε να πάει… και ακόμα αυτό θέλει… να πηγαίνει σινεμά… να βλέπει ταινίες… με αδυναμία στα κινούμενα σχέδια (όσα χρόνια και αν περάσουν!) και μεγάλη της αμαρτία οι ταινίες με μεταφυσικούς πρωταγωνιστές (βαμπίρ, λυκανθρώπους, ζόμπι κτλ.). Παρ’όλα αυτά θα δει τα πάντα. Και σημαντική σημείωση: δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε ταινία, όσο κουρασμένη και αν είναι, όσο βαρετή και να είναι η ταινία. Αρκεί να είναι σινεμά… χόμπι, ανάγκη, εξάρτηση, έρωτας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *