ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Micro μ Festival 2020: Μια “Baroque” ρομαντική κομεντί από την Χρύσα Κουτράκου

Αναμένοντας την δέκατη διοργάνωση του Micro μ Festival, γνωρίζουμε τους σκηνοθέτες και τις ταινίες τους που παίρνουν μέρος στο Διαγωνιστικό Μέρος του φεστιβάλ.

Χρύσα Κουτράκου – Baroque │Ρομαντική Κομεντί

Η Μαίρη και ο Βασίλης γνωρίζονται σε μία αίθουσα αναμονής. Μέσα στην αίθουσα θα περάσουν όλα τα στάδια μιας ερωτικής σχέσης, σε μια ταινία που ξεκινά σαν ρομαντική κομεντί και καταλήγει σε ένα ντοκιμαντέρ παρακολούθησης των σχέσεων, όπου η τέχνη έχει πάντα τον πρώτο ρόλο και ο χρόνος, δεύτερο.

Η Χρύσα Κουτράκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια σκηνοθεσίας και συγγραφής σεναρίων. Το 2018 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην SAE Technology Group Athens στον Ψηφιακό Κινηματογράφο. Το «Baroque» είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της.

Τι αποτέλεσε έμπνευση για εσάς ώστε να θελήσετε να μας αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Έμπνευση για το Μπαρόκ αποτέλεσε μία συζήτηση με μία πολύ καλή μου φίλη για τον κύκλο των σχέσεων σε παραλληλισμό με την Τέχνη. Έτσι κάπως, ένα βράδυ μετά από μία έξοδο στο Ψυρρή, γεννήθηκε το Μπαρόκ.

-Τι συναισθήματα / προβληματισμούς θα θέλατε να δημιουργήσετε στον θεατή μετά την θέαση της ταινίας σας;

Το βασικό που θα ήθελα να αισθανθεί ο θεατής μετά τη θέαση της ταινίας είναι το κάτι. Είτε του αρέσει, είτε όχι, θα ήθελα να νιώσει κάτι. Ένα συναίσθημα.

-Παρά τις δυσκολίες που κυριαρχούν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κινηματογραφικά φεστιβάλ δηλώνουν την παρουσία τους στο κινηματογραφικό τοπίο. Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο θέμα αυτό;

Τα Φεστιβάλ πρέπει να παραμείνουν εδώ. Η εποχή που διανύουμε είναι σαφώς δύσκολη για όλους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγουμε τελείως από την καθημερινότητά μας. Άλλωστε και η Τέχνη, όπως και τα Φεστιβάλ, για κάποιους είναι η καθημερινότητα.

-Τι σημαίνει το Micro μ Festival για εσάς;

Το Micro μ είναι ένα Φεστιβάλ που παρακολουθούσα μέχρι σήμερα ως θεατής. Χαίρομαι ιδιαίτερα που με την ταινία μας φέτος είμαστε κομμάτι του.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *