ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρέμβαση του ΥΠΠΟ για τη στήριξη του ΕΚΚ

Μετά την κατάργηση του ειδικού φόρου στα σινεμά, ο οποίος διατίθετο στην παραγωγή ταινιών, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και της ελληνικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι αυξάνεται η επιχορήγηση του υπουργείου προς το Κέντρο Κινηματογράφου και ότι θα γίνει προσπάθεια επαναδιαμόρφωσης της διάταξης για την κατάργηση του ειδικού φόρου.

independent-cinema

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Σχετικά με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων, από το Υπουργείο Πολιτισμού διευκρινίζεται ότι:

» · Η διάταξη για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς από τα εισιτήρια του κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής ταινιών, θα γίνει αντικείμενο επαναδιαμόρφωσης σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αναφέρθηκε ήδη σχετικά στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την ψήφιση της συμφωνίας. Ενήμερος, εξάλλου, για το θέμα και σύμφωνος για τους σχετικούς χειρισμούς είναι και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

» · Σε πρώτη φάση, ο απολεσθείς φόρος θα υποκατασταθεί με αύξηση της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής των ταινιών. Προς τούτο θα ενισχυθεί ο ειδικός κωδικός κατά την επικείμενη αναμόρφωση του Τακτικού Προϋπολογισμού από τον Υπουργό Οικονομικών.

» · Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα μεριμνήσει πάραυτα για την είσπραξη των εκκρεμουσών επί μακρόν οφειλών από τα συμβατικά του έσοδα, ώστε να ενισχυθεί η θέση του.

» · Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα διαβουλευθεί με τη διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τους επαγγελματικούς φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης».

Διαβάστε τι θα σήμαινε η κατάργηση του φόρου

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *