Σινέ εμπειρίες

Σινε-εμπειρίες: τα πριγκιπόπουλα, ο τελευταίος αυτοκράτορας και η 1η κινηματογραφική εμπειρία

Η φίλη μας η Μαριάννα Μ. εμπνεύστηκε επό τις κινηματογραφικές εμπειρίες που κατά καιρούς ανεβάζουμε στο site και μας έστειλε τη δική της κινηματογραφική εμπειρία. Γιατί σινεμά δεν είναι μόνο οι ταινίες!

«Η πιο έντονη κινηµατογραφική µου εµπειρία τυχαίνει  να συµπίπτει µε την πρώτη µου επίσκεψη σε σινεµα.

Ήµουν µόλις πεντέµισι χρονών (να σηµειωθεί αυτό παρακαλώ!) όταν οι γονείς µου αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να «µυηθώ» στην 7 η  τέχνη.

Έτσι λοιπόν, για να µε πείσουν, µου είπαν ότι θα βλέπαµε µια ταινία µε βασιλιάδες και παλάτια, στέµµατα, πριγκίπισσες, άλογα, άµαξες, ωραία φορέµατα κι όµορφα πριγκιπόπουλα!

Αυτή ήταν η περιγραφή τους για…  Τον Τελευταίο Αυτοκράτορα!!! Όποιος έχει δει την ταινία καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ. Όποιος δεν την έχει δει, µπορεί απλώς να φανταστεί ότι ουδεµία σχέση έχει µε αυτό που ένα σχεδόν εξάχρονο κορίτσι είχε προετοιµαστεί να παρακολουθήσει.

Μιας και τα φρου-φρου που µου είχαν τάξει ήταν δεδοµένο ότι δε θα εµφανίζονταν κάποια στιγµή στην ατέλειωτη διάρκειά της, προσπάθησα να καταλάβω κάτι από την πλοκή κι όπως ήταν αναµενόµενο απέτυχα παταγωδώς! Φυσικά η ταινία έχανε κάθε ενδιαφέρον για εµένα µόλις στην οθόνη εµφανιζόταν οποιοσδήποτε άνω των 10 ετών! Αλλά ούτε µε τον πολύ µικρό πρωταγωνιστή µπορούσα να βρω «δίοδο επικοινωνίας»!

Εκείνο το βράδυ έµαθα καλά ότι δε µπορώ να κοιµηθώ µέσα στο σινεµά. Όσο κουρασµένη κι αν είµαι, όσο αδιάφορη κι αν µε αφήνει η ταινία, όσο (κυριολεκτικά σ’ αυτή την περίπτωση!) κινέζικα κι αν µου φαίνονται αυτά που βλέπω, δε µπορώ να κλείσω τα µάτια µου µέσα στον κινηµατογράφο! Αρκετά χρόνια µετά και η διαπίστωση έχει γίνει συνήθεια- η µαγεία του κινηµατογράφου µε κρατά άγρυπνη!

Όσον αφορά εκείνη τη νύχτα της δεκαετίας του ‘80, δεν κατηγορώ τους γονείς µου που µε πήγαν να δω ένα σύγχρονο, κλασσικό έργο, ούτε για την παραπλανητική περιγραφή της υπόθεσής του. Το λάθος τους ήταν ότι όταν πείσµωσα και δε δεχόµουν να ξαναπάω σινεµά για τα επόµενα χρόνια, δεν επέµειναν προκειµένου να µου αποδείξουν ότι ο κινηµατογράφος είναι ένα µέσο διασκέδασης για κάθε ηλικία και κάθε γούστο.

Ευτυχώς η σχέση µου µε τον κινηµατογράφο αποκαταστάθηκε οµαλά, λίγα χρόνια αργότερα, όταν µε πήγαν να δω την Πεντάµορφη και το Τέρας, η οποία ειρωνικώς περιείχε…  βασιλιάδες και παλάτια, στέµµατα, πριγκίπισσες, άλογα, άµαξες, ωραία φορέµατα κι όµορφα πριγκιπόπουλα!!!

Μαριάννα Μ.»

  • Έχετε μια κινηματογραφική εμπειρία και θέλετε να τη μοιραστείτε μαζί μας; Στείλτε μας e-mail στο cinepivates@gmail.com και διηγηθείτε μας την εμπειρία σας (ή των γονιών σας, των θείων σας, των φίλων σας).

cinepivates

Συντακτική ομάδα

2 σκέψεις σχετικά με το “Σινε-εμπειρίες: τα πριγκιπόπουλα, ο τελευταίος αυτοκράτορας και η 1η κινηματογραφική εμπειρία

  • ΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ! ΕΜ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ -ΙΔΙΩΣ ΑΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΡΑΥΜΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (Η’ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ)

    Σχολιάστε
  • χαχαχα ε, τουλάχιστον αφού μας χάρισε μια τόσο ωραία και καλογραμμένη εμπειρία άξιζε τον κόπο 😛

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *