Concept Albums / Μουσική: Σεναριακή έμπνευση για τον κινηματογράφο
Ανέκαθεν, από τις απαρχές του σινεμά, η μουσική και ο κινηματογράφος είναι δύο άρρηκτα συνδεδεμένες τέχνες. Μια ταινία θα είναι μισή αν δεν έχει την απαραίτητη μουσική επένδυση και η μουσική χρησιμοποιεί κινηματογραφικά στοιχεία για την οπτικοποίηση τραγουδιών. Όμως, υπάρχουν κάποιοι μουσικοί καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει τις δουλειές τους πάνω σε μια ιστορία. Μάλιστα, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορούσαν άνετα να γίνουν μια ταινία. Ένεκα της έλλειψης έμπνευσης των σεναριογράφων, εμείς ψαχουλέψαμε το διαδίκτυο και βρήκαμε τα παρακάτω θεματικά άλμπουμ – ή εν δυνάμει κινηματογραφικές επιτυχίες.
PINK FLOYD – THE WALL
When: 1979.
Where: Αγγλία
Plot: Το «The Wall» έχει ως κύρια θέματα την εγκατάλειψη και τη προσωπική απομόνωση. Κεντρικός ήρωας ο Pink, ένας αστέρας της ροκ που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα ανάμεσα στον ίδιο και τον υπόλοιπο κόσμο, αργά αλλά σταθερά, να υψώνεται ένας «τοίχος» απομόνωσης. Η βία και τα ναρκωτικά δεν λείπουν από τη ζωή του, ρίχνοντάς τον ακόμα πιο κάτω. Σε αντίδραση για την καταπίεση από το οικογενειακό και σχολικό του περιβάλλον φτιάχνει το δικό του φανταστικό κόσμο. Τα προβλήματα του Pink ξεκινούν, ουσιαστικά, με την απώλεια του πατέρα του κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και συνεχίζουν με την κακοποίηση από τους δασκάλους του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τέλος την διάλυση του γάμου του. Κάθε ένα από αυτά τα τραύματα, λοιπόν, μετατρέπονται μεταφορικά σε «τούβλα στο τείχος».
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Αν όχι όλες, οι περισσότερες δουλειές των Floyd είναι θεματικές, αν είναι να επιλέξουμε ένα για αυτή τη κατηγορία, αυτό αναγκαστικά είναι το The Wall. Το άλμπουμ των Pink Floyd ήταν, είναι και θα είναι από τα αριστουργήματα της ροκ και της σύγχρονης μουσικής γενικά. Το ενδέκατο άλμπουμ – ή πιο σωστά η ροκ όπερα – του συγκροτήματος έχει γίνει ήδη ταινία με ομώνυμο τίτλο από τον σκηνοθέτη Άλαν Πάρκερ εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια. Με ένα τόσο απλό αλλά τόσο απορριπτέο από τον ανθρώπινο εγωισμό θέμα, οι Pink Floyd κατάφεραν να αγγίξουν τους ακροατές τους, είτε είναι φαν του είδους είτε όχι.
MARILYN MANSON – HOLY WOOD
When: 2000
Where: Αμερική
Plot: Ο πρωταγωνιστής είναι ο δύσμοιρος Άνταμ Καντμον, ο οποίος ταξιδεύει από την Κοιλάδα του Θανάτου στο Χόλυ Γουντ για να φέρει την επανάσταση μέσα από τη μουσική του. Απογοητευμένος από το γεγονός ότι η επανάστασή του καλύφθηκε αμέσως από το τρίπτυχο του Χόλυ Γουντ «όπλα, Θεός και κυβέρνηση», στράφηκε προς την κουλτούρα του θανάτου και της φήμης, στην οποία η λατρεία των διασήμων και η βία αποτελούσαν ηθικές αξίες. Στα πλαίσια της θρησκείας αυτής, οι νεκρές διασημότητες θεωρούνται άγιοι και ο Κένεντι ως ένας άλλος Ιησούς.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Ο Marilyn Manson σίγουρα αποτελεί μια μουσική περσόνα που είναι σχεδόν αδύνατο να σε αφήσει αδιάφορο, γιατί έστω και για λίγο καταφέρνει να σοκάρει και να προκαλέσει την συντηρητική κοινωνία με την θεματολογία των τραγουδιών του και όχι μόνο. Ο «Χλωμός Αυτοκράτορας», όπως τον αποκαλούν, έγραψε μια ροκ όπερα που, δίχως αμφιβολία, θα μπορούσε να γίνει ταινία και μάλιστα με πρωτότυπο σενάριο. Το «Holy Wood» θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα του είδους και αποτελεί το peak της καριέρας του εκκεντρικού Marilyn Manson. Το artwork, η παραγωγή και η έμπνευση που βρίσκεται μέσα στο «Holy Wood» είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ο ίδιος ο Manson είχε προσδοκίες για το αλμπουμ αυτό, τόσο κινηματογραφικές όσο και λογοτεχνικές. Πρώτη σκέψη ήταν η μεταφορά του άλμπουμ στο σινεμά, όμως αποτέλεσμα από τις συζητήσεις με εταιρείες παραγωγής δεν βγήκε. Έτσι σκέφτηκε να εκδώσει βιβλίο που θα συνοδεύει τη δουλειά του αλλά και πάλι δίχως αποτέλεσμα. Δεν πιστεύετε πως η ιδέα του Manson θα ήταν ό,τι ακριβώς ψάχνει το Χόλυγουντ σεναριακά;
DAVID BOWIE – THE RISE AND FALL OF ZIGGY STARDUST AND THE SPIDERS FROM MARS
When: 1992
Where: Αγγλία
Plot: Ο Ziggy Stardust είναι ένας εξωγήινος αμφιλεγόμενος ροκ σταρ. Αμφιλεγόμενος ως προς το φύλο, καθώς παρουσιάζεται ως bisexual δίχως προβληματισμούς και ενοχές. Ο Ziggy αντιπροσωπεύει άριστα την ροκ κουλτούρα: σεξουαλικά επιπόλαιος, αυτοκαταστροφικός και με τάσεις για χρήση ναρκωτικών. Παράλληλα έχει στόχο να δώσει ένα μήνυμα ειρήνης και αγάπης στην ανθρωπότητα. Η γη έχει μόνο πέντε χρόνια ζωής και η ανθρωπότητα οδεύει προς το τέλος της λόγω έλλειψης φυσικών πόρων. Ο Ziggy είναι ένας bisexual εξωγήινος σουπερ σταρ που προσπαθεί, στην ουσία, να σώσει τον κόσμο. Στο τέλος θα καταστραφεί από τις επικίνδυνες συνήθειές του, αλλά κυρίως από την αγάπη των γήινων οπαδών που ενέπνευσε.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Ο Ziggy ήταν το alter ego του Bowie, το σημαντικότερο της προσωπικής του πορείας, αλλά και από τις μεγαλύτερες στιγμές του ροκ ν ρολ. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το ποιον είχε στο νου του ο μεγάλος Bowie όταν έπλαθε τον Ziggy. Οι επικρατέστεροι είναι οι Iggy Pop, Lou Reed, Marc Bolan και Jimi Hendrix. Γύρω από την περσόνα αυτή χτίστηκε το image του τραγουδιστή, με τα καροτί μαλλιά και τα φουτουριστικά κουστούμια να αποπνέουν τον εξωγήινο αέρα που επιθυμούσε. Το άλμπουμ θεωρείται από τα καλύτερα όλων των εποχών, ενώ η ιδέα του bisexual γκλαμ εξωγήινου δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα για κινηματογραφικό ήρωα.
MY CHEMICAL ROMANCE – THE BLACK PARADE
When: 2006
Where: Αμερική
Plot: Ήρωας της ροκ όπερας είναι «Ο Ασθενής» και το πέρασμά του από τη ζωή και τις μνήμες που είχε εν ζωή. Η ιστορία ξεκινά στην πτέρυγα ενός νοσοκομείου για καρκινοπαθείς. Ο «Ασθενής» πεθαίνει και ο θάνατος έρχεται σε αυτόν σαν μια παρέλαση. Και αυτό γιατί όταν είναι η ώρα να φύγεις, ο θάνατος παίρνει τη μορφή της πιο έντονης ανάμνησης που έχουμε. Έτσι, ο «Ασθενής» έχοντας σαν τελευταία έντονη ανάμνηση μια παρέλαση, βιώνει τον θάνατό του ανάλογα. Στην περιπλάνησή του αυτή, ο πρωταγωνιστής κάνει μια ανασκόπηση στο παρελθόν του ξεθάβοντας αναμνήσεις.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Το άλμπουμ των My Chemical Romance καταπιάνεται με το θέμα του θανάτου και της εσωτερικής ανασκόπησης που κάνουμε κατά τη διάρκεια που το βιώνουμε, θέτοντας τον «Ασθενή» ως καθολική μορφή που ο καθένας θα ταυτιζόταν μαζί του. Έχοντας αποσπάσει θετικές κριτικές με εκατομμύρια πωλήσεις σε Ευρώπη και Αμερική και με την συμβολή της Liza Minelli σε ένα κομμάτι, η μπάντα προσφέρει τις βάσεις για ένα σενάριο σε ασπρόμαυρο φιλμ και – γιατί όχι – βωβό!
GROOVE THERAPIST – MR FUNKER – THE MYTH
When: 2015
Where: Ελλάδα
Plot: Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ο Drop D, o Mr Funker και η Annie. Ο δήμαρχος μιας σκοτεινής μικρής πόλης, Drop D., καταχραζόταν την εξουσία του, δυσαρεστώντας τους κατοίκους. Στο ορφανοτροφείο της πόλης, τα παιδιά, δυσαρεστημένα από τις συνθήκες διαβίωσης, έκλεβαν φαγητό από την τοπική αγορά. Ο μόνος άνθρωπος που ήξερε για τις κλεψιές των παιδιών ήταν η Annie, ένα κορίτσι παράλυτο που δεν είχε βγει ποτέ από το δωμάτιο. Ο δήμαρχος, εξοργισμένος, ζητάει από τον διευθυντή του ορφανοτροφείου να κλειδωθούν όλα τα παιδιά μέσα και να μην ξαναβγούν ποτέ. Όμως, ο κακός δήμαρχος έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό με τη βοήθεια μιας σκιάς, του Mr Funker. Πως θα αντιδράσει ο δήμαρχος βλέποντας το χρώμα της ίδιας του της ψυχής; Τι έγινε με τα παιδιά; Ποιος είναι τελικά ο Mr Funker και τι συμβαίνει με την Annie;
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος θα μπορούσε δίχως αμφιβολία να γίνει μια μεταφορά στον κινηματογράφο. Πολύ προσεγμένο μουσικά και με τη θεατρικότητα να υποδεικνύεται τόσο από τις αφηγήσεις όσο και από το ίδιο το στήσιμο του δίσκου, το θεματικό άλμπουμ των Groove Therapist θα έπαιρνε τη μορφή ταινιών του Tim Burton. Η αιώνια διαφορά του καλού και του κακού, που αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες και φιλοσοφίες ανά τον κόσμο, είναι το βασικό θέμα του δίσκου. Η ιστορία είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να είναι κατανοητή τόσο από μεγάλους όσο και από μικρούς.
TORI AMOS – AMERICAN DOLL POSSE
When: 2007
Where: Αμερική
Plot: Posse είναι μια ομάδα από κοπέλες που όλες αποτελούν alter egos της Amos. Τα ονόματά τους είναι Santa, Clyde, Isabel, Tori και Pip. Οι χαρακτήρες των κοριτσιών θυμίζουν κάτι από τους Ολύμπιους Θεούς, όπως η ίδια η καλλιτέχνιδα εξέφρασε. Η Isabel βασίζεται στην Ελληνίδα θεά του κυνηγιού, την Άρτεμις. Είναι φωτογράφος και είναι αυτή που εξωτερικεύει περισσότερο το ενδιαφέρον της για την πολιτική. Η Clyde βασίζεται στην θεά του Κάτω Κόσμου, την Περσεφόνη και προβάλει έντονα τα συναισθηματικά της τραύματα, μα παραμένει ιδεαλίστρια. Αντικρίζει τις συνέπειες του να μην είσαι ολοκληρωμένο άτομο. Ψάχνει να βρει σε τι πιστεύει και αντιμετωπίζει με το γεγονός ότι έχει απογοητευτεί στη ζωή της. Η Pip βασίζεται στην θεά της σοφίας και στρατηγικής, την Αθηνά. Είναι μια γυναίκα πολεμίστρια που συνηθίζει να μάχεται χωρίς φόβο. Η Santa βασίζεται στην θεά του έρωτα, Αφροδίτη. Είναι αισθησιακή και παθιασμένη, με έντονη σεξουαλικότητα. Τέλος, η Tori βασίζεται στους θεούς Δήμητρα και Διόνυσο. Εμφανίζεται ως καρικατούρα της Amos , κρατώντας στο ένα χέρι φασκόμηλο και μία Βίβλο, ενώ στο άλλο είναι γραμμένη η λέξη «ντροπή».
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Μπορεί να μη συγκίνησε το ευρύ κοινό, όμως οι πιο εναλλακτικοί τύποι το εκτίμησαν. Τα alter egos της τραγουδίστριας θα εντυπωσίαζαν, λέτε, το σινεφίλ κοινό;
AVANTASIA – THE METAL OPERA
When: 2001
Where: Γερμανία
Plot: Έτος 1602. Ο νεαρός Γκάμπριελ Λέιμαν εντάσσεται στην Δομινικανή Τάξη συμμετέχοντας στο κυνήγι μαγισσών. Αλλά όταν συναντά την ετεροθαλή του αδερφή Άννα Χελντ, η οποία έχει κατηγορηθεί ως μάγισσα, αρχίζει να αμφισβητεί κάποια πράγματα μέσα του. Έτσι αρχίζει να μελετά, όταν γίνεται αντιληπτός και τον ρίχνουν σε ένα μπουντρούμι. Εκεί γνωρίζει έναν ιερέα ο οποίος του λέει πως ο κόσμος της Avantasia βρίσκεται σε κίνδυνο και του προτείνει να τον βοηθήσει με την αδερφή του αν βοηθήσει και εκείνος τον Avantasia. Όταν ο Γκάμπριελ φτάσει στον Avantasia συναντά ένα ξωτικό και έναν νάνο, οι οποίοι του εξηγούν πως πρέπει να πάρει τη σφραγίδα από τον Πάπα προκειμένου να σωθούν και οι δύο κόσμοι. Ο Γκάμπριελ βρίσκει την σφραγίδα και την επιστρέφει στον Avantasia σώζοντας και τους δύο κόσμους.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Όλες οι δουλειές των Avantasia είναι θεματικές και πάντοτε πραγματεύονται μια ιστορία. Συνεργασίες με ονόματα του χώρου αλλά και οι μουσικές επενδύσεις κάνουν τα άλμπουμ τους εξαιρετικά, δημιουργικά και γιατί όχι ρομαντικά. Η ιστορία της «Metal Opera» που παρουσίασαν το 2001, όπως και η συνέχεια της ιστορίας με τίτλο «The Metal Opera II» προσφέρει ένα έτοιμο σενάριο για κάθε κινηματογραφικό δημιουργό.
GENESIS – THE LAMB LIES DOWN ON BROADWAY
When: 1974
Where: Αγγλία
Plot: Ήρωας του άλμπουμ είναι ο Ραέλ, ένας νεαρός από το Πουέρτο Ρίκο που ζει στην πόλη της Νέας Υόρκης και βιώνει διάφορες περίεργες καταστάσεις. Μια μέρα βλέπει ένα αρνί να πηγαίνει προς το Broadway, κάτι που αμέσως έχει μεγάλη επίδραση επάνω του. Καθώς περπατάει βλέπει ένα σκοτεινό σύννεφο να παίρνει τη μορφή μιας κινηματογραφικής οθόνης, που σιγά-σιγά κατευθύνεται προς το μέρος του και τελικά τον απορροφά. Μέσω της οθόνης βλέπει πολλές εικόνες και ξυπνά σε ένα υπόγειο σπήλαιο, αλλά πέφτει για ύπνο και πάλι. Ο Ραέλ ξυπνάει και βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα κλουβί από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που κλείνουν αργά προς το μέρος του . Προσπαθώντας να ξεφύγει, βλέπει τον αδελφό του Τζον και τον φωνάζει, αλλά ο John απομακρύνεται και το κλουβί ξαφνικά εξαφανίζεται. Ο Ραέλ καταλήγει στο πάτωμα ενός εργοστασίου, όπου μια γυναίκα τον ξεναγεί στην περιοχή, βλέποντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίζονται σαν πακέτα. Εκεί βλέπει τον Τζον με τον αριθμό “9” γραμμένο στο μέτωπό του. Φοβούμενος για τη ζωή του, ο Ραέλ δραπετεύει κάνοντας αναδρομή σε μνήμες του παρελθόντος. Ξαφνικά βρίσκεται σε ένα μεγάλο, κόκκινο διάδρομο που οι άνθρωποι σέρνονται προς την έξοδο μέσω μιας σκάλας. Έπειτα μπαίνει σε ένα δωμάτιο όπου αντιμετωπίζει τον Θάνατο.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Η πρωτότυπη ιστορία του έκτου άλμπουμ των Genesis αποτελεί σίγουρα πηγή για κινηματογραφική έμπνευση. Η φαντασία του συγκροτήματος δεν είχε όρια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις όχι μόνο για την πλοκή αλλά και για τη μουσική τους. Το επιστημονικής φαντασίας σενάριο των Genesis πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους σεναριογράφους της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
SAVATAGE – THE WAKE OF MAGELLAN
When: 1997
Where: Αμερική
Plot: Το άλμπουμ παρουσιάζει μία ιστορία βασισμένη σε δύο πραγματικά γεγονότα. Το πρώτο συνέβη έναν χρόνο πριν τις ηχογραφήσεις του δίσκου, όταν ο καπετάνιος ενός φορτηγού πλοίου αποφάσισε να πετάξει τρεις Ρουμάνους λαθρεπιβάτες στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ένας τέταρτος λαθρεπιβάτης σώθηκε από ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου. Το δεύτερο γεγονός αναφέρεται στην Ιρλανδή δημοσιογράφο Βερόνικα Γκουέριν, η οποία δολοφονήθηκε από καρτέλ ναρκωτικών προσπαθώντας να καταπολεμήσει την διακίνηση στην χώρα της. Τα δύο αυτά γεγονότα ενώνονται στιχουργικά στην ιστορία ενός γέρου Ισπανού ναύτη, ο οποίος αποφάσισε να αυτοκτονήσει πλέοντας με την βάρκα του στην θάλασσα μέχρι αυτή να βυθιστεί, θεωρώντας αυτή του την πράξη ως αξιέπαινη και ηρωική. Λίγο μετά, βρέθηκε σε μία μεγάλη τρικυμία, κάτι που τον ώθησε να πιστέψει ότι το τέλος του πλησιάζει. Παρ’ όλα αυτά, προσπάθησε να σώσει την ζωή του ενός λαθρεπιβάτη που βρήκε να κολυμπάει μέσα στο νερό. Αφού κατάφερε να τον σώσει και να επιστρέψει ασφαλής στην στεριά, συνειδητοποίησε ότι κάθε ζωή και κάθε στιγμή αυτής, είναι πολύτιμες.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Το δέκατο άλμπουμ των Savatage άρεσε πολύ στην Ευρώπη, αποσπώντας θετικά σχόλια από τους απανταχού ροκάδες. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν πραγματεύονται μια ψεύτικη ιστορία, αλλά καταπιάνονται από αληθινά γεγονότα καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η ζωή – αν και μικρή – είναι πολύτιμη όταν την γεμίζεις με όμορφες στιγμές. Μπορεί το νόημα να θεωρείται κλισέ από κάποιους, όμως οι Savatage φαίνεται να το πιστεύουν και θέλησαν να το μοιραστούν με όλο τον κόσμο.
THE WHO – TOMMY
When: 1969
Where: Αγγλία
Plot: Ένας στρατιωτικός φεύγει για τον πόλεμο, όπου πιστεύεται ότι έχει πεθάνει. Η χήρα του γεννάει τον γιο τους, τον Tommy. Μετά από καιρό, ο στρατιωτικός επιστρέφει και βλέπει πως η γυναίκα του έχει βρει εραστή. Πάνω σε μια φιλονικία τον σκοτώνει μπροστά στα μάτια του γιου του. Η μητέρα πείθει τον Tommy πως δεν είδε τίποτα ποτέ, κάνοντάς τον κουφό και τυφλό ως προς τον έξω κόσμο, κάτι που του ανέπτυξε την φαντασία. Έτσι, τον παραμελούν και τον κακοποιούν δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στον ψυχισμό του. Ένας απατεώνας έρχεται να υποστηρίξει πως η γυναίκα του μπορεί να βοηθήσει τον γιο τους να γίνει καλά. Η γυναίκα δίνει στον Tommy LSD και τον βυθίζει στις παραισθήσεις. Καθώς ο Tommy μεγαλώνει, ένας γιατρός βρήκε πως το αγόρι έχει ψυχοσωματικά προβλήματα και όχι φυσικές αναπηρίες και τον βοηθάει να τα ξεπεράσει.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Η ροκ όπερα των The Who έχει αποτελέσει έμπνευση για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Το κινηματογραφικό μιούζικαλ προβλήθηκε το 1975 από τον σκηνοθέτη Κεν Ράσελ με τους Elton John, Tina Turner, Eric Clapton και Jack Nicholson. Το επίπεδο της μουσικότητας τους, τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα καλύτερα και δημοφιλέστερα συγκροτήματα της εποχής τους.
HOOVERPHONIC – HOOVERPHONIC PRESENTS JACKIE CANE
When: 2002
Where: Αμερικη
Plot: Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον πλασματικό χαρακτήρα της Jackie Cane που εγκαταλείπει την δίδυμη αδελφή της, προκειμένου να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια . Έτοιμη να καταλήξει στο χείλος της παραφροσύνης από τις πιέσεις της φήμης και την αναγνώρισης, η Jackie εγκαταλείπει το τραγούδι και επιστρέφει σπίτι για να επιχειρήσει μια συμφιλίωση με την αδελφή της. Αλλά, η αδελφή της, ακόμα πικραμένη, σκοτώνει και τις δύο τους σε ένα τελευταίο δείπνο.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Τέταρτο album για τους Hooverphonic και οι θετικές εντυπώσεις ξεκινούν από το εξώφυλλο. Η συνέχεια, όμως, είναι ακόμα καλύτερη…Η μουσική τους είναι καταπληκτική και οι ερμηνείες εσταντικές. Όσο για το στόρυ του άλμπουμ; Ίσως ένα πιθανό θρίλερ;
JETHRO TULL – TOO OLD TO ROCK ‘N’ ROLL: TOO YOUNG TO DIE!
When: 1976
Where: Βρετανία
Plot: Η ιστορία ακολουθεί έναν συνταξιούχο αστέρα της ροκ που ονομάζεται Ray Lomas, ο οποίος κερδίζει χρήματα σε ένα σόου. Με τάσεις αυτοκτονίας καταλήγει να ξυπνάει χρόνια αργότερα ανακαλύπτοντας ότι η μόδα «grease» έχει επιστρέψει.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Το ένατο άλμπουμ των Jethro Tull παρουσιάζει την ιστορία του στο εσωτερικό του με ένα booklet που μοιάζει με κόμικ, σε σκίτσα του ίδιου του frontman του συγκροτήματος, τραγουδιστή και εξαιρετικού φλαουτίστα, Ιαν Άντερσον. Μπορεί να γνώρισε μικρότερη επιτυχία σε σχέση με προηγούμενες δουλειές της μπάντας, εντούτοις η ιστορία θα είχε ένα κινηματογραφικό ενδιαφέρον και σίγουρα πολύ καλή μουσική.
JANELLE MONAE – METROPOLIS (SUITE I): THE CHASE
When: 2007
Where: Αμερική
Plot: Πρόκειται για την φανταστική ιστορία ενός android πλάσματος, της Cindi Mayweather που κατασκευάστηκε το 2719 για μια αγορά γεμάτη με σοβαρές κοινωνικές διαστρωματώσεις. Η Mayweather ερωτεύεται έναν άνθρωπο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε αποσυναρμολόγηση.
[toggle title=”Μια ιδέα από το άλμπουμ”]
[/toggle]
Ένα love story επιστημονικής φαντασίας, που θα συγκινούσε ακόμα και τον ορκισμένο φαν του «Ημερολόγιου». Σκεφτείτε το με εκπληκτικά εφέ και ταλαντούχο καστ και … έτοιμο. Δεν νομίζετε πως αυτό το στόρυ θα ταίριαζε στον Κάμερον ή τον Σπίλμπεργκ; Μήπως να κάνουμε μια πρόταση;