ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 (MY BIG FAT GREEK WEDDING 3)

H Τούλα Πορτοκάλος μαζί με την υπόλοιπη και γνωστή οικογένεια Πορτοκάλος (πλην της μαμάς που μένει πίσω λόγω ασθένειας) επιστρέφει στα πάτρια εδάφη της οικογένειας, δηλαδή στην Ελλάδα, προκειμένου να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος πατέρα της οικογένειας και να γίνει ένα reunion με τους φίλους των παιδικών του χρόνων για να τους παραδοθεί το ημερολόγιο του. Φυσικά θα ακολουθήσει κάθε είδος…ελληνικού ευτράπελου, μαζί με εκπλήξεις, χαρές, λύπες, συγκινήσεις και πολύ φαγητό.

Σενάριο και σκηνοθεσία της Νία Βαρντάλος που έχει πάρει πάνω της όλη την επιτυχία της πρώτης ταινίας του 2002, μία συμπαθητική συνέχεια το 2016 και τώρα για πρώτη φορά επιστρέφει στην Ελλάδα, μπροστά και πίσω από την κάμερα, για την τρίτη ταινία, πατώντας στην ίδια και επαναλαμβανόμενη συνταγή που όμως λειτουργεί και πάλι λόγω των χαρακτήρων και όχι πλέον τόσο των καταστάσεων. Το ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 είναι μία κωμωδία που χάνει στο καρτ ποστάλ κομμάτι της (απλά επειδή η Βαρντάλος δεν είναι σκηνοθέτιδα), χάνει επίσης στα περισσότερα κωμικά gangs αλλά κερδίζει στο feeling και στην γλυκύτητα που θα λέγαμε, στις γνώριμες καταστάσεις της ελληνικής οικογένειας και φυσικά στην Θεία Βούλα δηλαδή στην Άντρεα Μάρτιν με τις ατάκες της και μερικές σκηνές που χαράζονται στη μνήμη όπως αυτή στην παραλία γυμνιστών.

Η εικόνα που παρουσιάζει η ταινία της Αθήνας και του νησιού είναι άκρως φαντασιόπληκτη και δεν ανταποκρίνεται καν στην πραγματικότητα, όμως μιλάμε για μυθοπλασία και όχι ντοκιμαντέρ οπότε αυτό δεν ενοχλεί ιδιαίτερα. Προσθήκες πολιτίκαλι κορέκτ στοιχείων (η non binary δήμαρχος του χωριού και η Συριανή πρόσφυγας) ήταν άκρως αναμενόμενες, τα τραγούδια δημιουργούν ένα αίσθημα καλοκαιρινής καλοπέρασης β’ επιπέδου, ο Τζον Κορμπέτ του Sex and The City υποβιβάζεται αισθητά ως ρόλος και παρόλα αυτά η ταινία είναι ευχάριστη, γελάς (όχι όσο θα ήθελες), συγκινείσαι και χαίρεσαι μαζί με την Νία Βαρντάλος που εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία του πατέρα της.

Το ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 είναι μία ευχάριστη κωμωδία σε παραγωγή της επίσης φιλελληνίδας Ρίτα Γουίλσον (σύζυγος του Τομ Χανκς), από αυτές που εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούν να γυρίσουν λόγω φοβίας και ενοχικών συνδρόμων, κυρίως όπως δεν προσβάλει την αισθητική του θεατή (όπως ΄έκανε η ΝΗΣΟΣ του 2009), ίσως επειδή η Νία Βαρντάλος δεν έχει πολύ σχέση με την ελληνική πραγματικότητα του σήμερα και έχει παραμείνει στο φολκλόρ της υπόθεσης. Καλό για αυτήν.

Η ταινία κυκλοφορεί 14 Σεπτεμβρίου σε διανομή TANWEER

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *