ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εσύ γιατί δεν έστειλες τη δική σου ταινία στις Νύχτες Πρεμιέρας;


Είσαι σκηνοθέτης; Έχεις ετοιμάσει τη δική σου ταινία; Το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας δίνει την ευκαιρία στους απανταχού δημιουργούς να στείλουν τη δική τους ταινία, αποδεικνύοντας πως παρ’ότι ο κινηματογράφος στην Ελλάδα είναι οικονομικά «παραμελημένος» , εντούτοις υπάρχουν καλλιτέχνες που τον αγαπούν και δεν τον εγκαταλείπουν.

 

Η προθεσμία ορίστηκε για την Τετάρτη 31 Ιουλίου, μετά από απαίτηση σκηνοθετών που δεν προλάβαιναν να στείλουν το έργο τους. Υπενθυμίζεται πως οι ταινίες μικρού μήκους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τους τελευταίους 12 μήνες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

 

Όσον αφορά τα βραβεία, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας το οποίο έχει χρηματικό έπαθλο 2000 ευρώ, το Βραβείο Σκηνοθεσίας, το Βραβείο Σεναρίου, το Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους με δύο τρόπους :
1) είτε ηλεκτρονικά (μέσω wetransfer, ή «ανεβασμένη» στα κανάλια dailymotion, youtube ή vimeo με link και κωδικό πρόσβασης) στη διεύθυνση shorts@aiff.gr

2) είτε αποθηκευμένη σε dvd είτε αποθηκευμένη σε usb stick με ταχυδρομική αποστολή ή αυτοπρόσωπη παράδοση στη διεύθυνση:

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας,
Μπενάκη 5, 15238, Χαλάνδρι- Αθήνα

 

Να σημειώσουμε πως όποιο τρόπο και αν επιλέξουν οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (που βρίσκεται εδώ).

 

Πληροφορίες στο : www.cinemag.gr & www.aiff.gr

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *