ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Patient»: άλλη μία ακόμα ταινία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί μάλλον ένα φλέγον θέμα τον τελευταίο καιρό, αφού πολλοί είναι εκείνοι οι δημιουργοί που καταπιάνονται με αυτό. Θες γιατί το 2015 θα τιμηθεί η 100ή επέτειος μνήμης; Όπως και να έχει, ένα τέτοιο γεγονός σαν αυτό, αναμφισβήτητα, αποτελεί κίνητρο για να παρουσιάσει ο εκάστοτε δημιουργός την άποψή του.

fffΟ θρυλικός Alain Delon, ο οποίος δεν έχει απογοητεύσει σχεδόν ποτέ με τις κινηματογραφικές του επιλογές, θα παίξει σε μια νέα ταινία με τίτλο «Patient». Μετά τον «Αστερίξ» του 2008, ο γοητευτικός ηθοποιός θα κάνει άλλη μια εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τους Dustin Hoffman και Adrien Brody. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηθοποιοί θα έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα για το ποιος θα είναι ο κύριος ήρωας της ιστορίας.

Όσον αφορά την πλοκή, το φιλμ εστιάζει σε μια ψυχιατρική κλινική του Παρισιού, όπου ο Αρμένιος μουσικός Komitas νοσηλεύεται, έπειτα από ψυχολογικά τραύματα που του δημιούργησαν όσα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας. Ο άνδρας δυσκολεύεται να αναρρώσει και να απαλλαχθεί από τα τραύματά του.

Ποιος ήταν ο Komitas;

Ο Soghomon Soghomonian –όπως ήταν το πραγματικό του όνομα – ήταν Αρμένιος παπάς και μουσικός που γεννήθηκε το 1869 και πέθανε komitasτο 1935. Από πολλούς θεωρείται πατέρας της αρμένικης κλασσικής μουσικής. Όταν ξέσπασαν τα γεγονότα της Γενοκτονίας το 1915, συνελήφθη και μεταφέρθηκε μαζί με άλλους Αρμένιους συμπολίτες του. Μην αντέχοντας όλα όσα συνέβαιναν, ο Komitas νοσηλεύτηκε από το 1919 σε μια ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή το 1935. Οι στάχτες του μεταφέρθηκαν τον επόμενο χρόνο στο Γερεβάν.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για άλλες ταινίες που εστιάζουν στην Γενοκτονία των Αρμενίων πατήστε εδώ και εδώ.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *