ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Περισσότερες ευρωπαϊκές ταινίες προβλήθηκαν εκτός Ευρώπης το 2016

Αυξανόμενη φαίνεται να είναι η κυκλοφορία και μεγαλύτερος ο αριθμός των Ευρωπαϊκών ταινιών, που βρίσκουν τον δρόμο τους και εκτός Ευρώπης, σε σχέση με παλαιότερα.

Αυτά είναι τα τελευταία συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η νέα έρευνα της Επιτροπής Παρατήρησης Οπτικοακουστικού Υλικού, τμήμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Στρασβούργου. Ενόψει του φεστιβάλ Βερολίνου, η Επιτροπή Παρατήρησης Οπτικοακουστικού Υλικού, ετοίμασε την φετινή της έκθεση στο πλαίσιο ελέγχου της «Κυκλοφορίας Ευρωπαϊκών ταινιών».

european-films001

Στην έκθεση αυτή ουσιαστικά απεικονίζεται η πορεία των ευρωπαϊκών ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες εκτός Ευρώπης, για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών.

Όπως προκύπτει, 650 ταινίες από την Ευρώπη κυκλοφόρησαν εκτός Ευρώπης το 2016. Πρόκειται για μία αύξηση του ύψους των 8.5 % από χρονιά σε χρονιά, σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα του 2015. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ευρωπαϊκών φίλμ που βρήκαν διανομή εκτός Ευρώπης τα τελευταία πέντε χρόνια και αντιπροσωπεύει περίπου το 11% του συνόλου των ευρωπαϊκών ταινιών που διανέμονται παγκοσμίως.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *