ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Petit Plan: Εφηβικός κινηματογράφος με είσοδο δωρεάν για Λύκεια

«Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες»
Ο κινηματογράφος για εφήβους
21-25 Νοεμβρίου 2016 στο Hellenic American College (HAEC),
Μασσαλίας 22, Αθήνα – Μετρό Πανεπιστήμιο

petit-plan-001

Η κινηματογραφική δράση “Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες” οργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, και έχει ως σκοπό την προβολή ταινιών σε Λύκεια της Αττικής με θεματικές όπως ο ρατσισμός, η μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι επιπτώσεις του φασισμού.Η δράση θα λάβει χώρα στις 21-25 Νοεμβρίου 2016 στο Hellenic American College (HAEC) – (Μασσαλίας 22, Αθήνα).Οι προβολές των ταινιών γίνονται με ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται αποκλειστικά σε Λύκεια. Οι εκπρόσωποι των Λυκείων (διευθυντές και εκπαιδευτικοί) είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.petitplan.org. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί μια σύντομη συζήτηση με τους μαθητές για την ταινία και τη θεματική σχέση της με την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα προβολών: www.petitplan.org

Τι είναι το Petit Plan;
Το Petit Plan έχει ως σκοπό την καλλιτεχνική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου. Στις δράσεις μας επιλέγουμε ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Για αυτό το λόγο προβάλλονται κινηματογραφικά έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό. Συνεργαζόμαστε με δημόσιους (λ.χ. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) και ιδιωτικούς φορείς, πανεπιστημιακούς ερευνητές και εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να διευρύνουμε τους ορίζοντες του μαθητικού κοινού και να το εκθέσουμε κυρίως στον νέο Ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Κάθε δράση αποφεύγει τον στείρο διδακτισμό και εστιάζει στους εφήβους και τα προβλήματά τους, με άξονα αναφοράς την ελληνική κοινωνία.
Όλες οι ταινίες στις δράσεις του Petit Plan έχουν προβληθεί ή διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ και συνάμα έχουν επιλεχθεί για προβολή σε νέες και νέους 15 ετών και άνω σε όλο τον κόσμο. Κάθε προβολή είναι απολύτως δωρεάν για τα συμμετέχοντα Λύκεια και συνήθως ακολουθείται από μία σύντομη συζήτηση με επιλεγμένους εισηγητές για τη θεματολογία της ταινίας, καθώς και το συσχετισμό της με το κοινωνικό γίγνεσθαι.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *