ΘΕΜΑΤΑΣινέ εμπειρίες

Κινηματογραφικές εμπειρίες: Ονειρεύονται τα περιστέρια σινεφίλ όνειρα;

Ποιος είπε ότι τα περιστέρια δεν βλέπουν σινεμά; Εμείς, πάντως, λέμε ότι βλέπουν. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί πριν λίγο καιρό η παρουσία ενός τέτοιου περιστεριού σε δημοσιογραφική προβολή σε κεντρικό σινεμά της Αθήνας;

η πρώτη του προσπάθεια για θέση πέμπτη σειρά κέντρο - καλή επιλογή

Το εν λόγω πτηνό περίμενε να αρχίσει η προβολή του Winter’s Tale. Και επειδή αυτό δεν έγινε –για τεχνικούς λόγους-, έκανε υπομονή να αρχίσει το Μνημείων Άνδρες. «Δεν πειράζει. Δεν είδα Κόλιν Φάρελ, θα δω Τζορτζ Κλούνεϊ».

Στις παρακλήσεις και τις απειλές των θαμώνων του σινεμά –αλλά και των εργαζομένων σε αυτό- έκανε ότι δεν άκουγε. Πόζαρε στα φλας των δημοσιογράφων με καμάρι και επειδή ο εξώστης δεν το βόλεψε ήρθε στην πλατεία.

Λίγο πριν αρχίσει το Μνημείων Άνδρες έκοψε βόλτες μέσα στην αίθουσα και κάθισε και πάλι στον εξώστη, καθώς τον ενοχλούσε ο ήχος από το ποπκόρν του διπλανού.

Δυστυχώς ταινία δεν κατάφερε να παρακολουθήσει. Την πρώτη λόγω τεχνικής βλάβης, τη δεύτερη γιατί κάποιος κατάφερε να «τσακώσει» το σινεφίλ περιστέρι και να το βγάλει έξω από την αίθουσα.

Δεν μου το βγάζεις, όμως, από το μυαλό ότι το έχει πάρει το μάτι μου να κόβει βόλτες στην Πανεπιστημίου, ελπίζοντας να βρει την πόρτα ανοιχτή και να μπουκάρει στην κινηματογραφική αίθουσα… Και τα βράδια θα κλείνει τα μάτια του και θα ονειρεύεται κινηματογραφικά όνειρα. Όπως όλοι μας.

__________________________________________________________________________________________

[checklist]

  • Διαβάστε περισσότερες κινηματογραφικές εμπειρίες εδώ[/checklist]

Έχετε κι εσείς μια κινηματογραφική εμπειρία που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας; Στείλτε τη μας με mail στο cinepivates@gmail.com.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *