ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Πρόσκληση απευθύνει το Ethnofest

ethnofest-call-films

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest συνεχίζει το ταξίδι του στη διερεύνηση του κόσμου μέσα από τον εθνογραφικό φακό. Ενόψει της ένατης διοργάνωσής του, το Ethnofest απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή ταινιών που παρατηρούν, προσεγγίζουν με όλες τις αισθήσεις και αναστοχάζονται πάνω στα υποκείμενα και τις θεματικές τους με τη χρήση των εργαλείων της οπτικής ανθρωπολογίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες συναφών ακαδημαϊκών πεδίων, οι οποίοι πραγματοποιούν την κινηματογραφική τους αναζήτηση μετά από την απόκτηση του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τους τίτλου και σε κινηματογραφιστές/κινηματογραφίστριες που έχουν συνεργαστεί με ανθρωπολόγους ή άλλους κοινωνικούς επιστήμονες για τη δημιουργία της ταινίας τους. To Φεστιβάλ αναζητά επίσης φοιτητικές ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο διπλωματικών εργασιών διδακτορικών διατριβών ή σε ένα ευρύτερο ακαδημαϊκό πλαίσιο από φοιτητές/φοιτήτριες ανθρωπολογίας ή συναφών ακαδημαϊκών πεδίων.

Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις για ταινίες που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Μαΐου 2018. Τους όρους και την αίτηση μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Tο 9ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου 2018.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Φεστιβάλ στο info@ethnofest.gr.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *