ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έρχεται στον Πειραιά

Το Psaroloco παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου επιστρέφει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο με στόχο να προσεγγίσει, να συνδέσει και να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα παιδιά με εκπληκτικές κινηματογραφικές εμπειρίες. Το Φεστιβάλ προσφέρει ένα ποικιλόμορφο, ανεξάρτητο και πλουραλιστικό πρόγραμμα, ενισχύοντας την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης και της ενσυναίσθησης.

Με υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών (κινούμενο σχέδιο , ντοκιμαντέρ , μυθοπλασία) από όλο τον κόσμο ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την οικολογική συνείδηση, τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ταινίες αυτές συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ ( Εmmy Awards, Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) με υποψηφιότητες στα Όσκαρ και στα βραβεία Cesar που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα. To πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco αποτελείται από 45 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες. (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους.

Το Psaroloco παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών, καθώς και με παράλληλες δράσεις.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Σάββατο 8 Απριλίου 2023
11:00 Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά I Α μέρος |Διάρκεια: 48’| Προτεινόμενες Ηλικίες: 4- 6 ετών
12:00 Ταινίες μικρού μήκους – Μικρές Περιπέτειες I A μέρος |Διάρκεια : 44’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-9 ετών
13:00 Ταινίες μικρού μήκους – Θάλασσα & φιλία |Συνολική Διάρκεια : 53’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 10-12 ετών
14:30 Ταινίες μικρού μήκους – Αποκλειστικά για εφήβους |Συνολική Διάρκεια: 54’ | Προτεινόμενη Ηλικία: 14-17

Κυριακή 9 Απριλίου 2023
11:00 Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά Ι Β μέρος |Διάρκεια: 45’| Προτεινόμενες Ηλικίες: 4-6 ετών
12:00 Ταινίες μικρού μήκους – Μικρές Περιπέτειες I B μέρος |Διάρκεια : 55’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-9 ετών
13:00 Ταινίες μικρού μήκους – Η φωνή σου |Συνολική Διάρκεια : 62’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 12-14 ετών
14:30 Ανθρώπινα Δικαιώματα & Περιβάλλον |Διάρκεια 65’ | Προτεινόμενες Ηλικίες: 14-18

Τμήματα του Φεστιβάλ

Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά – Εκπληκτικές πολύχρωμες και μελωδικές μικρές ιστορίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά 4 ετών και άνω χωρίς διάλογο.

Ταινίες μικρού μήκους I Μικρές Περιπέτειες – Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρού μήκους κινούμενων σχεδίων γεμάτες τρυφερότητα και ανακαλύψεις για ηλικίες 7 ετών και άνω . Οι ιστορίες αφηγούνται περιπέτειες – δύναμης αδυναμίας, διαφορετικότητας και αλληλεγγύης – και με πολύ χιούμορ δίνουν μια εικόνα για τον κόσμο, έναν κόσμο γεμάτο συναρπαστικά πλάσματα.

Ταινίες μικρού μήκους Ι Θάλασσα και φιλία – Στο πρόγραμμα συναντάμε ταινίες κινουμένων σχεδίων για ηλικίες 10 ετών και άνω που συναρπάζουν με τις ιστορίες τους. Με ερέθισμα την θάλασσα και την φύση αποκαλύπτεται η αναζήτηση της σύνδεσης και αναγνώρισης της φιλίας.

Ταινίες μικρού μήκους Ι Η Φωνή σου – Στο πρόγραμμα συναντάμε ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για ηλικίες 12 ετών και άνω με υποψηφιότητες στα όσκαρ και στα βραβεία Cesar.

Μικρού μήκους αποκλειστικά για εφήβους – Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες για ηλικίες 14 ετών και άνω με δύο βραβευμένες Ελληνικές παραγωγές. Οι ταινίες είναι η αφορμή για περιπλάνηση αναζητώντας τον συνδετικό κρίκο με την οικογένειά, την ενηλικίωση και τα νέα μέσα.

Ειδικό αφιέρωμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον» – Πρόγραμμα για νέους 15 ετών και για όλη την οικογένεια για να αναρωτηθούμε από κοινού τι ακριβώς είναι αυτό που οι γενιές παρεξηγούν η μία στην άλλη; Πώς θα είναι το μέλλον αν σήμερα δεν συσχετίσουμε με την φύση; Πως η φιλία δεν έχει έχει σύνορα. Ανάμεσα στις ταινίες του προγράμματος συναντάμε την ταινία «Burros» του Jefferson Stein σε παραγωγή της Eva Longoria.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.psaroloco.org

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *