TV - ΣΕΙΡΕΣTV NewsTV Κριτικές

Το Quantico ξανακάθεται στα θρανία

Μετά από έναν εντυπωσιακό πρώτο κύκλο 22 επεισοδίων, το Quantico επιστρέφει με το δεύτερο κύκλο του, ή Quant2co, όπως το γράφουν οι δημιουργοί.

Ήταν πραγματικά, από τις καλύτερες σειρές της σεζόν που μας πέρασε, τόσο από άποψης σεναρίου, όσο και από απαιτητικές ερμηνείες από το μεγαλύτερο μέρος του καστ, που συχνά έπρεπε να διαχειριστούν ιδιαίτερους χαρακτήρες, να τους χτίσουν και στη συνέχεια να μας παρουσιάσουν ένα πρόσωπο εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε. Σε αυτά προσθέσετε και την σκηνοθεσία, που διατηρούσε την ένταση ζεστή κινούμενη ταυτόχρονα σε δυο χρόνους, παρελθόν και παρόν που εξελίσσονταν ταυτόχρονα σε κάθε επεισόδιο, αποκαλύπτοντας μας λίγο-λίγο, όλο και περισσότερα στοιχεία της υπόθεσης.

Δεν είναι FBI, είναι CIA, ή μήπως είναι και τα δυο; 

quantico-season-2-ep1-001Στο δεύτερο κύκλο, είναι σαφές ότι οι δημιουργοί θέλουν να επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα, να κινηθούν ταυτόχρονα σε παρελθοντικό χρόνο και στο παρόν, με ταυτόχρονη εξέλιξη. Η σχολή του FBI όμως έχει τελειώσει και οι ήρωες μας αποφοίτησαν. Έτσι, θα έπρεπε ή να παρακολουθήσουν μια νέα ομάδα ανθρώπων, αλλάζοντας σχεδόν όλο το καστ, ή να βρουν ένα νέο εύρημα. Αυτό ήρθε πάλι από την κεντρική ηρωίδα μας, την Άλεξ Πέρις. Νέα της αποστολή να εισχωρήσει στη CIA και να γίνει αποδεκτή στην ειδική μονάδα εκπαίδευσης πρακτόρων. Ήταν αναμενόμενο μετά το FBI να μπει και η CIA στο παιχνίδι, κάτι που δίνει στη σειρά ένα πάτημα να ανοίξει μελλοντικά τους ορίζοντες της και εκτός χώρας των ΗΠΑ. Βέβαια, το να μπει η Άλεξ στη σχολή της CIA δεν ήταν δύσκολο, αλλά πως θα έβαζαν και την υπόλοιπη ομάδα μέσα;

Αν έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε άλλον έναν μαζί της ποιος θα ήταν;

Ναι, καλά καταλάβατε, ο Ράιαν Μπουθ, θα την ακολουθήσει στη σχολή, όπως πάντα χωρίς να γνωρίζει ο ένας για την αποστολή του άλλου. Αυτό το ζευγάρι μαζί δε κάνει και χώρια δε μπορεί! Πολύ αποτελεσματικοί κι οι δυο μόνοι τους, χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους να φτάσουν στο στόχο τους και ο ένας μπορεί να μπλοκάρει τον άλλο. Αυτό όμως εμάς δε μας ενδιαφέρει, αφού είναι διασκεδαστικό να τους βλέπουμε μαζί.

>> Διαβάστε για τον πρώτο κύκλο: Quantico – Καλοκουρδισμένο σε δυο χρόνους

Παράλληλα με την «ελίτ» των χαρακτήρων του προηγούμενου κύκλου, έχουμε μπόλικες νέες προσθήκες στην ακαδημία της CIA, χαρακτήρες που είναι βέβαιο ότι θα ξεδιπλώσουν σιγά σιγά μπόλικες κρυμμένες πτυχές του εαυτού τους. Έχουμε και νέους καθηγητές, δύσκολο να αναπληρώσουν το ωραίο δίδυμο της Μιράντα και του Λίαμ, αλλά μπήκαν ζεστά και πασπάλισαν την είσοδο τους κάτω από το τραπέζι, με ιντριγαδόρικα μυστικά που έχουν στις ντουλάπες τους.

Από την άλλη, στο παρόν έχουμε άλλη μια σημαντική επίθεση, αυτή τη φορά όχι μόνο με βόμβες, αλλά και με ομάδα τρομοκρατών που εισβάλλει και κρατά ομήρους πολιτικούς και πρώην μέλη της ομάδας της Άλεξ, ενώ η ίδια είναι έξω από το χορό και προσπαθεί να βοηθήσει. Το ένστικτό της δε κάνει λάθος και η τρομοκρατική ομάδα φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που δείχνει.

Το πρώτο επεισόδιο, που προβλήθηκε το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, πυροδότησε τον νέο κύκλο, που μέχρι στιγμής έχει πράσινο φως για τα πρώτα εφτά επεισόδια του. Για να δούμε αν θα καταφέρουν να κρατήσουν το κοινό. Πάντως κλείνει με ένα μικρό σοκ, που μας κρατά σε εγρήγορση μέχρι το επόμενο επεισόδιο.

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *