ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το «Πέτρες στις Τσέπες μου» η επίσημη πρόταση της Λετονίας για τα Όσκαρ

rockspockets002

Ένα ευχάριστο γεγονός για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας έγινε γνωστό σήμερα.

Το Rocks In my Pockets (Πέτρες στις Τσέπες μου) που προβάλεται και στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, που ξεκινούν σήμερα, επιλέχθηκε ως επίσημη πρόταση της Λετονίας για τα φετινά Όσκαρ. Άλλη μια πρωτιά είναι ότι αποτέλεσε την πρώτη animation ταινία που επιλέχθηκε στο διεθνές διαγωνιστικό του Καρλόβι Βάρι.

 Το Rocks In My Pockets, η αυτοβιογραφική animation ταινία της rockspockets000Ζινέ Μπαουμάνε, με το εφευρετικό σχέδιο που συνδυάζει σκίτσο και μακέτες, πραγματεύεται την κατάθλιψη στο γενεολογικό της δέντρο. Πηγαίνοντας μέχρι τρεις γενιές πίσω, περιγράφει τις ιστορίες από πέντε διαφορετικές γυναίκες του οικογενειακού της κύκλου, οι οποίες πάλεψαν με την κατάθλιψη, την τρέλα, την επιλόχειος κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό αλλά ταυτόχρονα σκληρό έργο με αναφορές στα δικαιώματα των γυναικών, στην σεξουαλική απελευθέρωση και καταπίεση, όπως και στην τραυματική σχέση της με τον επίσης animator Μπίλ Πλίμπτον.Με σοκαριστική ειλικρίνεια, παντρεύοντας το κωμικό και το δραματικό στοιχείο δείχνει τον αέναο αγώνα της ηρωίδας να παλέψει με την ασθένεια.

 Η ταινία προβάλεται στις Νύχτες Πρεμιέρας την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στο Odeon Opera (Αίθουσα 1). Βρίσκεται, μάλιστα, στη λίστα «must see» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Ορέστη Ανδρεαδάκη.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *