ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΣαββατιάτικες Προβολές

Σαββατιάτικες προβολές: Τι είδους νανοτεχνολογία θέλουμε;

Η σημερινή μας Σαββατιάτικη προβολή δίνει την κάμερα στους μαθητές, μιας που φιλοξενούμε ένα αξιόλογο επιστημονικό βιντεάκι, της σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά, με τη συμβολή και βοήθεια των καθηγητών τους. Το βίντεο συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της NanoDiode VideoContest.

Ο διαγωνισμός βίντεο με αντικείμενο τις νανοτεχνολογίες, ανακοίνωθηκε από το ευρωπαϊκό project NanoDiode και την Ευρωπαϊκή Ένωση των Συνδέσμων Δημοσιογράφων Επιστήμης (European Union of Science Journalists’ Associations – EUSJA). Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές 11-18 ετών από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο καθηγητής Φυσικής του Λυκείου, θέλοντας να μιλήσει στους μαθητές του για την Νανοτεχνολογία, τους αναθέτει ένα συγκεκριμένο θέμα και αυτοί θα πρέπει να δουλέψουν σαν ρεπόρτερ, κάνοντας ο καθένας τη δική του έρευνα. Αναζητούν πληροφορίες, συνεργάζονται και παίρνουν συνεντεύξεις από επιστήμονες που δουλεύουν σε αυτόν τον τομέα, ώστε να καταφέρουν τελικά να απαντήσουν στο ερώτημα «τι είδους νανοτεχνολογία τελικά θέλουμε να έχουμε».

Όλα τα βίντεο θα αναρτηθούν στη σελίδα του NanoDiode στο Facebook και θα ψηφιστούν από το κοινό. Τον Ιανουάριο του 2016, επιτροπή αποτελούμενη από τους εταίρους του έργου NanoDiode θα επιλέξει τα καλύτερα βίντεο, λαμβάνοντας υπόψη εξ’ημισίας τις ψήφους (50% κριτική επιτροπή – 50% κοινό).

Τα  πέντε (5) καλύτερα βίντεο θα εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του NanoDiode, στο κανάλι του στο YouTube και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, (όπως τη σελίδα του στο facebook).

Ο παραγωγός/παραγωγοί των καλύτερων βίντεο θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα εργαστήριο νανοτεχνολογίας της Ευρώπης, το οποίο θα ανακοινωθεί μετά το καλοκαίρι.

Το βίντεο της σχολής Ι.Μ.Παναγιωτοπούλου, μπορείτε να βλέπετε απευθείας στο YouTube και να κάνετε shares και likes από εδώ.

Για τον διαγωνισμό, έχουν επίσης στείλει και άλλα ελληνικά σχολεία τα βίντεο τους, ως τώρα, το 6ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης (μπορείτε να το δείτε εδώ) και το Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου και Βαρικού Φλώρινας (μπορείτε να το δείτε εδώ).

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

Credits (βίνετο σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου):

Αφήγηση: Νεφέλη Πουλοπάτη, Κώστας Καραθανάσης
Συνεντεύξεις: Αλκίνοος Αλβασσανδράκης, Κωστής Χιώτης, Όλγα Μουτζούρη, Θεανώ Παπιώτη
Συμμετέχουν: Αρτέμης Παπαδόπουλος, Άρτεμις Τσούκα, Αθανάσιος Κοτούλας, Δημήτρης Ματούριν, Γιώργος Σκανδάλος, Κωνσταντίνα Εβίδη, Κωνσταντίνος Σαρλής, Λυδία Ανδριανάκου, Μανώλης Γιορταμάκης, Ναταλία Ανδριανάκου, Περικλής Μακριδάκης, Σάντι Θεοδοροπούλου, Γιάννης Μικεδής, Γιάννης Πάτρας
Διδάσκοντες νανοτεχνολογίας-Σύμβουλοι: Ίρια Μακρυγιάννη, Ιωάννης Αποστολάκης, Δήμητρα Χατζηδάκη
Παραγωγή βίντεο-Σύμβουλοι: Ορέστης Χάρος, Στέφανος Φυσκίλης
Υπότιτλοι: Κατερίνα Κουτσοσπύρου

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *