ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΠροσεχώς

Scopophilia: Η πρώτη computer screen ταινία στην Ελλάδα

Οι computer screen ταινίες είναι μια σύγχρονη τάση κινηματογράφησης που ξεκίνησε περίπου το 2010. Σε μια computer screen ταινία, όλη η δράση εξελίσσεται μέσα από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου. Όπως είναι αυτονόητο, τέτοιες ταινίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα –προς το παρόν τουλάχιστον – και οι περισσότερες προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Scopophilia-movie

Στην Ελλάδα, η ταινία «Scopophilia» είναι η πρώτη computer screen ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας. Με σύμμαχο τις crowdfunding δωρεές, οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου αποφάσισαν να φέρουν αυτό το πρωτοποριακό είδος στην χώρα μας και μάλιστα έχοντας σπουδαία ανταπόκριση, αφού κέρδισαν το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία της ταινίας αφορά τον Αλέξη, ο οποίος γίνεται χωρίς να το θέλει  μάρτυρας ενός φόνου. Αυτό θα αποτελέσει την αρχή μπλέκοντάς τον στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου, ενώ θα προσπαθήσει να τον ξεσκεπάσει.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν, όπως προαναφέραμε, η Ναταλία Λαμπροπούλου και η Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης και την παραγωγή οι Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζόυς Ευείδη, Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς και Ελένη Θυμιοπούλου.

Το «Scopophilia» θα προβάλλεται στην Αθήνα σε αποκλειστικές προβολές στον Μικρόκοσμο, ενώ στη Θεσσαλονίκη στον Φαργκάνη. Επίσης, οι προβολές θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις, όπως τη Λάρισα, την Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *