ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Μπάτε σκύλοι αλέστε 2 (The Secret Life of Pets 2)

Βαθμολογία: 2 στα 5

Ο Μαξ περνάει μια παράξενη φάση ζωής. Η ιδιοκτήτριά του έχει πλέον παντρευτεί και έχει αποκτήσει ένα παιδάκι, το οποίο ο Μαξ αισθάνεται ότι είναι ανυπεράσπιστο και πρέπει να προστατέψει με κάθε τρόπο. Ένα ταξίδι στην εξοχή μαζί με μαλλιαρό Δούκα, θα βοηθήσει τον Μαξ να χαλαρώσει και να διώξει το άγχος. Στο μεταξύ, η γάτα Κλόη και η Γκίτζετ χάνουν το πολύτιμο παιχνίδι του Μαξ και πρέπει να οργανώσουν μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Παράλληλα, ο λαγός Χιονόμπαλας αισθάνεται  σούπερ ήρωας και αποφασίζει να βοηθήσει την Νταίζη, το ατρόμητο Σιχ Τσου της πρώτης ταινίας.

Οι αγαπημένοι τετράποδοι ήρωες των μικρών παιδιών επιστρέφουν με δεύτερη ταινία, που είναι στα ίδια επίπεδα με την πρώτη. Η ταινία αποτελείται από τρεις διαφορετικές ιστορίες που δένονται στο τέλος αδέξια και που θέλουν να προωθήσουν την αξία της γενναιότητας.

Ο Μαξ και ο Ντιουκ βιώνουν την μοιρασιά της αγάπης και της προσοχής της ιδιοκτήτριάς τους όταν έρχεται στον κόσμο ο γιος της Λιαμ. Ο Μαξ αναλαμβάνει χρέη προστάτη του Λιαμ με αποτέλεσμα να αποκτά μια αγχωτική συμπεριφορά. Ένα οικογενειακό ταξίδι ίσως να χαλαρώσει τα πράγματα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα ζώα. Η επόμενη ιστορία της ταινίας αφορά την Γκίτζετ που έχει αναλάβει να προσέχει το αγαπημένο παιχνίδι του Μαξ, αλλά καταλήγει να το χάνει. Ζητά τη βοήθεια της Κλόη προκειμένου να το βρουν πριν ο Μαξ επιστρέψει στην Νέα Υόρκη. Τέλος, η Νταίζη ζητά τη βοήθεια του σουπερ ήρωα Χιονόμπαλα ώστε να σώσουν μια τίγρη από το τσίρκο.

Οι τρεις αυτές ιστορίες διαθέτουν κάποια κωμικά στοιχεία, αλλά ως εκεί. Δεν υπάρχει εξέλιξη, ούτε ιδιαίτερη σεναριακή κορύφωση με αποτέλεσμα να είναι χλιαρές. Ακόμα και το δέσιμο στο τέλος της ταινίας δεν βοηθά καθόλου στο να τραβήξει την προσοχή του θεατή.

Το ¨Μπάτε σκύλοι αλέστε 2″ δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το πρώτο, παρότι από πίσω του κρύβεται η ικανή ομάδα του “Toy story”. Αστείο σε κάποια σημεία, αλλά κάπως βαρετό.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *