ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Το σίκουελ του «Προμηθέα» έρχεται

Prometheus_movie_exploring-cave
Φαίνεται πως ένεκα των λίγων πλέον πρωτότυπων σεναρίων, οι χολυγουντιανοί δημιουργοί επιστρέφουν στα σίγουρα, προκειμένου να έχουν κάποια επιτυχία. Το ίδιο μάλλον συνέβη και με τον 77χρονο Ridley Scott, ο οποίος ανακοίνωσε πως η επόμενή του ταινία θα είναι το σίκουελ του «Προμηθέα».

Οι πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι ίδιοι (Michael Fassbender και Nooney Rapace), αλλά θα υπάρχει μια βασική διαφορά: δεν θα υπάρχουν Xenophorms στο σίκουελ! «Νομίζω πως έχουμε εξαντλήσει τον παράγοντα τέρας. Το παραμαγειρέψαμε!», είπε ο Scott σε δήλωσή του και συνέχισε εξηγώντας περαιτέρω την επιλογή αυτή : «Η πρώτη ταινία έκανε ένα άλμα μπροστά κι εγώ δεν θέλω να επιστρέψω πίσω. Η πλοκή της ήταν πολλά υποσχόμενη, η ερώτηση: ποιος μας δημιούργησε; Δεν νομίζω ότι είμαστε εδώ εξαιτίας ενός ατυχήματος… Πρόκειται για ένα μεγάλο πεδίο σκέψης και αυτό ακριβώς είναι που θέλω να εξερευνήσω. Θέλω να ασχοληθώ με του Μηχανικούς και με το τι σκέφτονταν. Αν οι Μηχανικοί είναι οι πρόδρομοί μας, και ως εκ τούτου ήταν οι δημιουργοί των μορφών ζωής σε μέρη που ήταν βιολογικά δυνατόν, ποιος τους δημιούργησε; Που είναι το μεγάλο αγόρι;»

Η επιλογή αυτή έγινε για να μας πείσει πως δεν χρειάζονται δοκιμασμένες συνταγές, αλλά πρωτότυπες ιδέες. Εσείς τι πιστεύετε;

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *