ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βωβές εικόνες και πειραματικός ήχος στο Goethe

Η διοργάνωση που καθιερώθηκε στην Αθήνα ως «φεστιβάλ της βωβής κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου» επιστρέφει για 5η φορά στην Αθήνα από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου με ασυνήθιστες προτάσεις κινηματογραφικών, μουσικών, εικαστικών δρώμενων με πηγή έμπνευσης το «Πορτραίτο»:

silent-goethe

  • Πρώτη προβολή στην Ελλάδα του μνημειώδους κινηματογραφικού εγχειρήματος «Ιησούς – Το Φιλμ» του κινηματογραφιστή και Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Εικαστικών Τεχνών του Braunschweig Μίχαελ Μπριντρουπ, εμβληματικής μορφής του γερμανικού πειραματικού σινεμά (και όχι μόνον) με νέο live soundtrack από έλληνες μουσικούς, παρουσία του δημιουργού.
  • 11 ταινίες μικρού μήκους του σήμερα συνοδεία ζωντανής μουσικής ενασχολούνται με πορτραίτα προσώπων και γεωγραφικών χώρων.

silent-goethe-003

  • Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές κινηματογράφου και εικαστικών τεχνών συναντιούνται στην Αθήνα και υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Μίχαελ Μπριντρουπ προσωπογραφούν στην οθόνη ο ένας τον άλλον και παρουσιάζουν τα πορτραίτα τους συνεργαζόμενοι με έλληνες μουσικούς.
  • Βωβή κινηματογραφική κουλτούρα με GIF-Animation σε μια έκθεση καινοτόμου μορφής, προσβάσιμης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τα live events της διοργάνωσης.

silent-goethe-004

Μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen και της πλατφόρμας Moving Silence (Βερολίνο) σε συνεργασία με το project space των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας «Circuits and Currents» και τον κινηματογράφο του πολιτιστικού ομίλου των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Ίρις» και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, του κινηματογραφικού τομέα του πολιτιστικού ομίλου των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ανώτατης Σχολής Εικαστικών Τεχνών του Braunschweig, του Förderkreis der Hochschule für Bildende Künste Braunschweig e.V. & Bürgerstiftung Braunschweig και της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Πού συμβαίνουν όλα αυτά:

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Κινηματογράφος «Ίρις», Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55, Αθήνα

«Circuits and Currents», Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Αθήνα

silent-goethe-001

Τι είναι η Moving Silence

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo και τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με τη σύγχρονη αισθητική και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών. Σήμερα διοργανώνει εκδηλώσεις σ’ όλον τον κόσμο, συνεργαζόμενη καλλιτέχνες της εκάστοτε χώρας.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *