ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Συνεργασία του ΕΚΚ με το Torino Film Lab

torino-labΤο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Torino Film Lab, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα κινηματογραφικά εργαστήρια, παγκοσμίως.

Το Torino Film Lab ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και έκτοτε διακρίνεται για την υποστήριξη που δείχνει σε νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, θέτοντας στο επίκεντρο κινηματογραφιστές οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας της πρώτης ή/και δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με την κατάρτιση, την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τη διανομή κινηματογραφικών έργων.

Ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Torino Film Lab είναι το ScriptLab, η πρώτη φάση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο (19-26/3/2018) στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας και επίσημα τη συνεργασία του εργαστηρίου με το ΕΚΚ.

Στο ScriptLab 2018 θα επιλεγεί τουλάχιστον ένα project από την Ελλάδα. Οι δημιουργοί των επιλεγμένων projects θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση πάνω στην ανάπτυξη σεναρίου, καθώς και να διευρύνουν τις διασυνδέσεις και τη δικτύωσή τους με άλλους επαγγελματίες του χώρου σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές περιβάλλον, αφού το Torino Film Lab διακρίνεται για την έμφαση που δίνει στην πολιτισμική ποικιλία των projects που συμμετέχουν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί των projects που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν: α) σε 3 εβδομαδιαία residential workshops και 2 online sessions, και β) στο co-production forum TFL Meeting Event, προκειμένου να λάβουν επιπλέον εκπαίδευση σε δεξιότητες pitching.

Ένα από τα ελληνικά projects που θα επιλεγούν, θα απαλλαχθεί από το κόστος των διδάκτρων. Ακόμη δύο ελληνικά projects –εκτός από όσα επιλεγούν για το ScriptLab 2018– θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια εμπεριστατωμένη γνώμη πάνω στο σενάριό τους, σε συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας για κάθε project, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Στις δράσεις του Torino Film Lab συμπεριλαμβάνονται επίσης δύο ανοιχτές διαλέξεις πάνω στην ανάπτυξη σεναρίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως την 1 η Δεκεμβρίου 2017, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.torinofilmlab.it/programmes//programmes/p2-scriptlab

Οι έλληνες υποψήφιοι καλούνται να ενημερώσουν σχετικά και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΕΚΚ στο email production@gfc.gr (τηλ. 210 3678538), με την ένδειξη στο θέμα του email «Συμμετοχή στο Torino Film Lab 2018».

Τα projects που θα συμμετάσχουν στο ScriptLab 2018 θα επιλεγούν από το Torino Film Lab.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *